Visste ni..

 • Att Båstadhems, kommunens eget bostadsbolag lär ha tackat nej till att köpa Enox bageri i centrala Båstad trots dess utmärkta läge för hyresrätter –  istället köpte Båstadhems egen ledare och moderatpolitiker fastigheten. Ahlström med söner har på flera olika prekära sätt kommit över fastigheter i kommunen. De lär också ha en adress i Holland närmare bestämt på flygplatsen i Amsterdam.
 • att Båstadhem vill köpa kommunens 50000kvm lokaler som kommunen istället ska hyra av Båstadhem. En ren förlustaffär. Vi tror att det görs för att få in pengar att täcka Åstadprojektet och andra misslyckade utgifter som nu dränerar kommunens budget och där man väljer att allt mer gnaga på potter som går till välfärden, barn och skola samt vård och omsorg.
 • att förre kommunchefen Tomas Rikse hade rätt till delegation. Ett misstag som vi hoppas aldrig återupprepas i denna kommun. Hade man över huvudtaget tittat på hans tidigare arbete i Flens kommun där han lämnade skeppet bl.a. med utlägg på ca 50 miljoner rakt i sjön efter en liknande fadäs som Åstad.
 • att moderaterna i kommunen menar att bra kommunala medarbetare ska ha betalt därefter – men bara när det gäller chefer – inte fotfolk som ligger bland de sämst betalda i Sverige. Läs här.
 • att när Erik Paulsson en av Peabgrundarna höll föredrag på en Rotarylunch i sommar gick medlemmarna hårt åt Paulsson. Man uttalade bl.a att arbetet kring Norrvikenaffären inte var rumsrent.
 • att när Hamnbolaget/peabsfären vill exploatera i hamnen i Båstad går man via ett påhittat behov att bygga toaletter. I ett dokument som nu ligger hos politikerna vill Hamnbolaget bygga toaletter vid Gulstad samt arrendera Brunnsparken. Men i dokumentet nämns endast de offentliga toaletterna vid Badkrukan och handikapptoaletten vid fiskekajen och nu menar man att det även finns behov av offentliga toaletter vid Gulstad som Hamnbolaget vill bygga om de få arrendera Brunnsparken. I dokuentet nämns inget om att det finns offentliga toaletter på baksidan av Marinan samt att man i våras sågade ner flera av träden vid Bakfickan för ”att ge plats för toaletter” – men woops det bidde visst lite mer än bara det. Det var toaletttillbyggnaden för Bakfickan som angavs som skäl för att få bygglov på kommunens parkmark. Hotell Sand fick bygga ett garage – som numera är den del av konferensanläggningen. I dokumentet anges även problemen med att Sands gäster upptar en stor del av parkeringen i hamnen. Undrar vad de är ute och far efter där för att få bygga ut i skepnad av något annat..
 • att det getts klartecken för Norrvikens Kust med ett flertal flervåningshus – men enskild person får inte bygga hus i Faritslöv på tomten bredvid
 • att Åstaprojektet kostat minst 20 miljoner redan innan första spadtaget satts i marken
 • att samtidigt gapar budgeten ånyo och nya nedskärningar inom vård och omsorg samt barn och skola har redan satts i verket
 • att vår stadsarkitekt Torbjörn Ziegler avslutar sin tjänst i årsskiftet.
 • att detta år har Anette Åkesson, fd kommunalråd (M), Tomas Rikse, fd kommunchef och Torbjörn Ziegler avslutat sina tjänster i kommunen.
 • att det Kerstin Gustafsson, kommunalråd (M), mest ser fram emot ska ske i år i kommunen är minst 3 av 6 av henne nämnda områden Peabrelaterade: Entrée Båstad, utbyggnad av företagsbyn, Åstadprojektet..
 • att det är samma rekryteringsföretag som förordade Tomas Rikse som komunchef som nu fått mandat av kommunen att sköta rekryteringsarbetet av vår nästa kommunchef..
 • att PEAB och IKEA har ett nära samarbete och att Fredrik Paulsson sitter i IKEAs styrelse. Tomas Rikse flyttar nu till Älmhults kommun där IKEA har omfattande engagemang i bygden på samma sätt som PEAB har omfattande engagemnag i Båstad kommuns bygd.
 • att vår kommunchef  Tomas Rikse tidigare arbetade i Flen och att han i Flens kommun var med och drev igenom ett liknande projekt som Åstad. Den sammanlagda kostnaden för Flens projekt som slutade i ett totalt misslyckande och i att inget genomfördes ligger på över 40 miljoner. Klicka här.
 • att vår stadsarkitekt Torbjörn Ziegler kommer från NCC.
 • att Antionia Ax:son Johnson är detsamma som NCC.
 • att det var Torbjörn Ziegler som på delegation från KS fick besluta huruvida Antonia skulle få sitt bygglov beviljat eller ej trots tidigare överklaganden t.o.m. från kommunen. Såhär lyder Zieglers ord: ”Rent formellt hade vi kunnat neka bygglov igen. Men det hade varit hål i huvudet att dra igång hela den här processen en gång till”.
 • att kommunen genom åren aktivt överklagat beslut åt den lokala exploatören när de inte fått igenom önskningar för sin exploatering i Norrvikens trädgårdar..
 • att arrendatorn före NTABs arrende av Norrvikens trädgårdar, den vida berömde trädgårsmästare Tage Andersen inte fick förlänga sitt arrende trots att människor vallfärdade till Norrviken i busslaster från hela Sverige för att beskåda hans arbete. Under Andersens tid ökade också besöksunderlaget från 9000 till 50000 personer. Istället såg kommunen och stiftelsestyrelsen till att bryta en förlängning till fördel för exploatering och NTAB (peabsfären). Via ett avtal till NTABs fördel friskrevs NTAB från att ta ansvar för arrendet om de inte fick igenom sin exploatering. Detta trots att arrendet stadgar att omsorg och underhåll om både fastigheter och trädgårdar ska skötas samt följas upp av Länsstyrelsen. När exploateringen inte gick igenom behövde då heller inte NTAB sköta anläggningen. Se avtalet under fliken dokument..
 • att kommunalrådet, Kerstin Gustafsson (M), fick sluta på sin tjänst i Öreklljunga kommun och att vi medborgare fortfarande inte fått veta vad som hände där..
 • Det kanske ska bli en stor arena i hamnområdet för multisporter, armar ut i havet med restauranger och åre trunt aktiviteter så där ständigt är ett sorl av liv..
Annonser

En reaktion på ”Visste ni..

 1. Att vi skulle får en kommunchef utan etablerade kontakter med explotörerna tror jag inte en sekund på. Rätt sorts kvalifikationer är i huvudsak att lyssna och nicka när exploatörerna ger an ton. Jag tror INTE på demokrati i vår kommun. Facit är för digert och lättläst…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s