LOU/försäljningar

Här kommer vi lägga fram kommunala ärenden där man inte följt den lagstadgade LOU – ”Lagen om offentlig upphandling” – fullt ut eller inte alls eller endast lämnat offert och anbud öppen för ett fåtal företag.

Det tycks som att kommunen i flera fall vänder sig till några utvalda företag istället för att företag fritt får möjlighet att vända sig till kommunen. En stor del av problemet är att det i stort sett alltid handlar om att samma företag och samma sfär får komma till, vilket faller under ”gynnande”.

Här kommer vi även lägga upp kommunala försäljningar samt försäljningar som har ett viss samröre med kommunen och som påverkar kommunens framtid. I de fall vi presenterar har man inte öppnat dörren för budgivning utan förhandlat via andra vägar.

Här följer exempel på affärer inom kommunen som inte följt riktlinjer för konkurrens och LOU:

Norrvikens Trädgårdar

Vad gäller annekteringen och köpet av Norrvikens trädgårdar , så har ett flertal jurister påtalat det skumraska kring hela förloppet. Men ingen törs gå ut med det offentligt eller ställa upp på allmänhetens sida.

För den som lever i advokat- och juristkretsar är det inte okänt att stora företag på olika sätt binder upp advokater och byråer över hela landet och genom det skapar ett beroende och en förtroendeställning som sätter munkavle på demokratin och yttrandefriheten. Våra främsta företrädare för demokratin och rättsväsendet är ställer alltså medvetet upp på att föra våra medborgare bakom ljuset och på så sätt skapar en bananrepublik av ett av världens rikaste och demokratiska länder.

Bostadsrätterna på Korröd

Lagar och mm.:

I följande fall gäller andra regler för LOU

Kommunallagen

Konkurrensverket

ordlista:

gynnande

offentlighetsprincipen

offert och anbud

anbud

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s