Strandskyddsbeslut

Med anledning av exploateringarna runt och i närheten av Kattvik har vi börjat forska kring strandskyddet. Det visar sig följande:

Strandskyddet är upphävt för Norrvikenområdet precis som det förstärkta landskapskyddet i den utökade översiktplanen som är antagen. Från Forsbergs väg och fram til Appelrydskolan gäller Strandskyddet och Landskapskyddet men av någon konstig underlig anledning så är det upphävt från Appelrydskolan fram till campingen ungefär. Sen tar det vid igen och hamnen i Kattvik är också undantagen.

Ett förtydligande:

Från campingen o fram till Övre Kattviksvägen är strandskyddet 300 meter upp. Sedan går det i vägen, vilket innebär att det bara är 20-30 meter upp på en del håll. Alla vet ju hur nära vägen går vattnet. Sedan borta vid hamnen går det i vattenlinjen.

Innan 2002 var strandskyddet 100 meter och det ska naturligtvis vara det nu med.

Det tycks som att kommunen har dribblat bort frågan om strandskyddet i detta område utan att någon haft en aning om det. Och det har nu tyvärr vunnit laga kraft.

Enligt juristen på naturvårdsverket får man inte bara ändra på skyddet utan väl motiverade beslut. Inte ens byggnation o detaljplanering är skäl nog. Något är alltså galet. Man ser  även i dokumentet att Kattvik är inte nämnt med ett enda ord.

Hela kustremsan är även riksintresse och policyn är att man ska exploatera inåt land o lämna kusten fri från byggnation.

Som läget är kan i princip hela Norrviken/Kattvik exploteras med villor, hotell, hamn och höghus!

Läs själva!

Strandskyddsbeslut Båstad-Kattvik

Båstad – Kattvik strandskydd

Norrviken strandskydd

Utdrag ur miljöbalken

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s