Syfte

Att den politiska organisationen som t.o.m. ändrades för att öka demokratin och medborgarinflytandet har misslyckats är många rörande överens om. Snarare är det så att det som händer i kommunen och i kommunhuset är totalt ogreppbart för den lilla människan, men även för ett antal politiker och vi ser ingen ände på eländet. Utöver det infinner sig hos oss och hos många på bygden en upplevelse av att kommunen inte längre drivs demokratiskt och renhårigt.

Den nya organisationens maktkoncentration till några få, en välfärdsbudget som vilar på ett utskott och en huvudansvarig politiker, partipiskor som tystar medlemmar både inom paritet och i KF, en allians som lagt sig under moderatpiskan och en politik som i övervägande del av ärenden vänder vanligt folk och den lilla människan ryggen till fördel för PEABsfären och det lokala nätverkets önskningar och behov. Ett nätverk som sträcker sig ända in i maktens korridorer.

Med kunskap om det nämnda och pga att det inte går att från något håll komma åt situationen med försök till dialog eller försök att rösta ”rätt” ser vi inte längre någon annan utväg än att assistera, informera och företräda människor som inte får gehör och hälp samt att driva opinion och olika former av påtryckningar.

Vår grupp och ett stort anal medborgare i kommunen menar att kommunhuset totalt missförstått sitt fokus och för vem de arbetar.

På sikt hoppas vi att vårt arbete och samarbete med er ska leda till att vi får en ledning som börjar ta sitt fulla ansvar.

Förtydligat innebär det bla:

Vi strävar efter att se den politik på bordet som vi röstar fram – och ingenting annat..

Vi strävar efter mer transparens, vidgad dialog, en dialog som beaktas, tas på allvar, ökad tydlighet och ökad demokrati.

Vi strävar efter respekt för vanligt folk och för väljarna.

Vi strävar efter en balans i exploateringen av vår vackra halvö och att ställa det mot de reella behoven.

Men framför allt strävar vi efter att få en kommunledning som tar sitt fulla ansvar och ser på kommunala frågor med ett helhetsperspektiv – där alla innevånare och alla tätorter är lika viktiga.

Annonser

3 reaktioner på ”Syfte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s