Resultat

BKF finns i bakgrunden och stöttar på varierade sätt olika grupper som behöver stöd där de inte får gehör av Båstads kommun, länsstyrelsen eller andra myndigheter eller nätverk. Exempel är vårdpersonal, utsatta och oliktänkande politiker, utsatta och oliktänkande tjänstemän, den lilla människan, Norrvikens trädgårdssällskap, båtägare och medlemmar i BBSS, kommunmedlemmar som regarerar på oegentligheter i kommunen, människor som drabbas av märkliga exploateringar och dolda agendor, beslutsprocesser som drabbar enskilda och kommunen i stort genom återigen märkliga förehavanden. Lobbyister och lobbyistiska sammanslutningar som t.ex. kampen om Dalmanska tomten.

Vi finns framförallt i frågor som fd. Åstad/Entré Båstad, Norrviken, exploateringar i Torekov, Heden, Tyvelyckan och nu sist Dalmanska tomten, Båstad hamn och hamnbolag, hela hamnområdet med hamnbolagets önskan om smygande utvidgning, exploateringen av Hotell Riviera och hela den aktuella kustremsan bort mot Båstads hamn, bostadsmarknaden och den segregerande politiken, vård och omsorgsfrågorna, skolan, barnen och ungdomarna, exploateringar i stort och i smått, Peabsfären och de lokala centralfigurerna med agendor som tycks stöttade och främjade av framför allt M och FP i kommunhuset vars enda roll i politiken tycks vara att arbeta för dessa nätverks möjlighet till att dominera kommunen. Framför allt finns vi ute på HD/NST för att komplettera med djupare och bredare fakta kring de undermåliga artiklar som presenteras gällande kommunens  och nätverkens förehavanden.

  • BKF synar kontinuerligt makten i kommunen och lägger det på bordet för allas vetskap och visar hur det går till med kommunens goda minne. men har trappat ner sista åren.
  • BKF har på olika sätt i vissa bitar och under en kort period hjälpt lobbyisterna som kämpat och vunnit kampen om Dalmanska tomten. Dock är det inte BKF som ska ha pris utan lobbyisterna och de som arbetat dubbelt via politiken.
  • BKF har noterat missförhållanden kring Swerocs återställning av makadamfabrik i Finsbo. Vid kontakt med länssstyrelsen visar det sig att länsstyrelsen inte brytt sig om att årligen följa upp Swerocs förehavanden i Finsbo och återställning av den miljöskadade grustäktens område samt bergvägg. Tack vare att BKF började rota i ärendet med krav på möte och uppföljning med redovisade resultat för allmänheten har ärendet nu åter fått fart och möte med berörda har blivit av – vi inväntar nu underlaget från mötet. Sen BKF lades vilande har ärendet också lagts vilande. (2014)
  • BKF´s hemsida är rankad bland de högsta i landet. Vi ligger för tillfället ute påfyra av Sveriges största bloggportaler där tusentals och åter tusentals bloggare delar sin viktiga information. Vi ligger ute som proffs och mäts alltså med de största inom politik, samälle, livsfrågor och filosofi och humaniora. Fram till nu har vi legat bland de allra bästa – så långt upp som bland de tio, femton bästa i perioder, tom på sjunde plats. Just nu har det dalat lite men på twingly som kanske är den allra största ligger vi fortfaranade bland de tjugo trettio bästa och mest lästa bloggarna. I perioder när vi lägger ut färre artiklar dalar vi – men trots det behåller vi vår höga position just på Twingly. Det betyder att det som händer i vår kommun når mycket långt ut och högt upp. Kul och oerhört viktigt för oss och demokratin – eller hur..
  • VoO chefen Hertting får nu år 2012 lämna sin tjänst med ett avgångsvederlag för 18 månader, totalt ca 900000kr. BKFs opinionsarbete för att få kommunen att skärpa till sig i den här frågan och börja ta sitt ansvar har säkerligen spelat en roll i denna process, även om övriga inblandade inte skulle tillstå det. Nu följer ett viktigt uppföljningsarbete för BKF för att säkertställa att arbetet med VoO går i rätt riktning – vi kan inte ropa ”hej” ännu. Med ingång i år 2014 kan vi nu konstatera att VoO gör stora framtsteg med Monica Ehnberg vid rodret. Mycket har förbättrats men en del står still och en del har försämrats. Ehnberg kan inte hållas helt ansvarig för försämringar då politikerna kräver slimmade åtgärder och sitter på de summor som krävs för att leva upp till bättre resultat.
  • Att kommunen ska börja lägga viktig information som berör bl.a erinran och kungörelser på hemsidans första sida. Kritiken vi lämnade in och förslaget på att se över hemsidan kring detta har alltså fått gehör. Det var när kommunen ville ha in erinran gällande hamnbolagets ansökan om förlängt bygglov för bodarna och paddelbanan i Båstads hamn som vi reagerade på att informationen inte gick att finna på kommunens hemsidas första sida utan endast under kungörelser, som ingen kunde hitta. Nu är det dels lagt på första sidan men även länkat till sidan för kungörelser och tvärtom. BKF tackar för samarbetet.
  • Samarbete kring VoO frågorna pågår med en mängd av kommunens vårdpersonal. Vi hoppas på ett gott samarbete med bp kring vårdmötet som snart, tyvärr och pga olika skäl, lite sent om sider äntligen blir av. Om mötet blir som vi hoppas kommer vi få in ytterligare material för att få en bättre bild av situationen inför vår kartläggning och de frågor vi behöver ställa till kommunens ansvarig. Det är viktigt att få fram människor och riktitga arbets- och vårdförhållanden bakom alla siffrror och stapeldiagram som redovisas inom kommunhuset. Vi ser med positiv förväntan fram emot att vi kan gör goda resultat med det material och de kontakter vi har kring detta arbete och denna trista vårdsituation. Framför allt är det viktigt att de styrande inser att det inte längre går att köra det rejs man försökt komma undan med. Vi är nu för många och för engagerade för att det ska kunna fortgå. BKF har blivit en motpol som folk kan räkna med, som lyssnar och som ställer upp – det om något ger både kraft och pondus. Ett mer slutgiltigt resultat kommer dock ta tid att redovisa. Som vi nämnde ovan har VoO gått framåt. Framförallt är Bjärepartiet det parti som lägger ner enorm energi på att följa upp förändringarna. BKF har tagit ett steg tillbaka under 2013 men bevakar på håll.
  • Vi har ett mycket gott samarbete med Norrvikens Trädgårdssällskap.  Och vi kan nu skönja resultat kring gemenemans uppfattning om Trädgårdarnas betydelse för kommunen och vårt land. Inte minst för oss som enskilda individer. Tillsammans med NTS har vi på agendan lyckats föra upp betydelsen och vidden av den tidigare så cementerade och utbredda lögnen som peabsfären och brödraskapet lyckats sprida och slå in i folk på bygden – dels om Trädgårdarna och dels om herrarnas eget värde som ”räddare”. I och med vårt gemensamma arbete har människor fått upp ögonen för hur helheten, processen och villkoren för Trädgårdarna faktist ser och sett ut med dessa herrar och kommunens trista roll i det hela. Inte minst visar sig stödet från folk ute i Sverige genom det upprop och de namninsamlingar som nu ligger på över  femtusen namnunderskrifter med kommentarer. Tyvärr gick trädgårdarna till inköp av Lilla Båstad trots sällskapets enorma insattser. BKF har det sista året bistått sällskapet med sitt hela fokus. Nu väntar exploateringar och en helt förändrad bild av hela norrviken/kattviksområdet.
  • Att BKF idogt ligger ute dels på NST nätdel och dels med sin hemsida och möter fakta eller redovisar fakta som inte redogörs av journaliser och tidningsredaktör i artiklar om kommunens förehavande – har lett till att kommunen vid ett flertal tillfällen  skriftligen i nya artiklar fått förtydliga sina ageranden och skärpa till sig. Att de ligger under lupp och är störda av vårt arbete är märkbart. Det ser vi som en seger och en framgång.
Annonser

En reaktion på ”Resultat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s