Vårt arbete

Opinionsbildning kring angelägna kommunala frågor pågår.

Vi kontaktas av kommunmedborgare med olika mycket trista och märkliga erfarenheter. En del har dokumenterat och en del har skapligt gedigna sammanställningar av olika kommunala förehavanden som lämnar rejäla frågetecken.

 • Inför hösten och nästkommande mandatperiod påbörjas nu 2013 en kartläggning över de politikier, partier och nätverk som är inblandade i de exploateringsprocesser på Bjäre som sker på bekostnad av välfärden och kommunens övriga behov samt vanligt folks lika rätt. Vi vill få fram gemensamma nämnare och upplysa allmänheten om vad som pågår bakom kulisserna på deras bekostnad lagom till valet. Det kommer bli namn, grupperingar, beslut, processer, företag, nätverk, mm som ska upp i ljuset och eventuellt få möta oss i en debatt.
 • Vi kommer även specialbelysa några av de snaskigaste projekten och deras historik, ange namn i styrelser samt hur de tycks arbeta.
 • Så mycket kan vi säga att det finns en bild av att något mycket märkligt och obehagligt tycks pågå mot medarbetare som är obekväma. Dialog med bl.a företrädare för VoO har bedrivits och vi har i detta skede inte lyckats skapa några förändringar – dialogen har dock visat sig leda till vilja för ett visst samarbete på sikt.
 • Vi kan också säga det att tack gode Gud att uppdrag granskning ska komma till byn – för det material vi fått in är omfattande och mycket prekärt. I dagsläget  2012-09-08 har Båstads kommun arbetat sig upp till att bli nästa granskning. Vi hoppas att de sätter igång snart för det brinner verkligen i knutarna. Tyvärr är det så att en mängd kommuner i Sverige sköts tvivelaktigt så vi har fått vänta. Vi väntar fortfarande – Sverige är genom korrupt och det tycks inte heller avta. Vi har kontakt med UG och KG och vi hoppas fortfarande på deras insatser. VI LIGGER PÅ På GRÖNT vilket betyder att det är dags..
 • NST har intervjuat gruppen för en artikel.
 • Helena Kruse har fått ”röda tråden”.
 • Arbetet för att rädda Norrvikens Trädgårdar från exploatering och Lilla Båstad pågår. Försök att med att bl.a stoppa permutationen av Norrvikens Trädgårdar samt att juridiskt påvisa att det här förloppet inte har gått rätt till. Tyvärr gick det inte och nu har köpet av Norrvikesn Trädgårdar gått igenom .
 • Analys av medarbetarenkäten pågår fortfarande och brev till alla partier håller på att utformas. Pga överbelastning inom gruppen har vi inte hunnit slutföra denna analys i tid och pga det avvaktar vi till nästa enkät för en jämförelse. Vad vi kan konstatera dock är att kommunen använt sig av olika frågor och olika sät att mäta staplarna på i de tidigare enkäterna – de går alltså inte att jämföras och är rent missvisande.
 • Kartläggning av icke demokratiska förhållanden i kommunen pågår ständigt – finns mycket att ta i där..
 • Fortlöpande kontakt med Uppdrag granskning, Länsstyrelsen, Polisen, JO, Arbetsmiljöverket, Socialstyrelsen samt juridisk expertis.
 • Samarbete med andra närliggande intresseorganisationer samt kunniga privatpersoner
 • Översyn av landskaps- och strandskyddet – speciellt fokus på Torekov, Burensvik, Rammsjö, Norrviken och Kattvik.
 • Översyn av den politiska och tjänstemanna ledningens immunitet vad gäller vissa fall av trakasserier nedåt i organisationen . Vi har fått påstötningar om fall där detta förekommit. Exempel på trakasseriger är att fotfolk har utsatts för omplaceringar – självmant eller pålaggda, uppsägningar – självmant eller pålaggda. I en förlängning har det i vissa fall lett till sjukdom, depressioner och förlorad självkänsla. Kontakt med arbetsmiljöverket är inledd och vi inväntar korrespondens och möte för åtgärder.
 • Vårdmöte om Bjärepartiet inte har sitt. Bjärepartiets vårdmöte gick av stapeln i november med en enorm uppslutning.
 • Kartläggning av VoO och alla instanser som är kopplade till det, facket, företagshälsan, olika tjänstemän och politiker. Pga upstartad dialog med VoO avvaktar vi med detta men med tanke på nya nedskärningar inom bl.a VoO så kommer dialogn att återupptas.
 • Och mycket, mycket mer..
Annonser

2 reaktioner på ”Vårt arbete

 1. Är det verkligen sannt att ni förmått ”Uppdrag granskning” att besöka oss? Gratulerar. Men då gäller det att ladda upp ordentligt. Och att välja ut för oss alla viktiga problem.

  • Tack för din kommentar Kristoffer Huldt.
   Allmänheten i Båstads kommun har sedan en tid skickat mail till kommungranskarna/uppdrag granskning redan innan vår grupp bildades.

   Det är ett demokratiskt instrument och kan användas av vem som helst som har fått nog och som vill ha en förändring av de förhållanden som råder i vår kommun.

   Vår grupp har fortlöpande kontakt med en kontaktperson för granskningarna och Josefsson har redan vid ett tillfälle varit här. De har så pass mycket på Båstads kommun att det kommer bli en mer omfatande och tidskrävande research säger de till oss. De vill att vi frotsätter att skicka material och info kring olika händelser. Ju mer de får ju tydligare blir deras bild av det hela.

   Kommungranskarna har en mailadress som är: kommungranskarna@svt.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s