Tillfälligheter i Norrvikenområdet..


Paulssonsfärens egentliga planer för Norrviken växer nu fram mer mer. Parallellt blidkas medborgare och politiker med gratis inträden och vackra anläggningar och renoveringar. Den kritiska blicken för det som verkligen hände i samband med annekteringen av området och verksamheten har lagts åt sidan. Röster har tystnat, man ger upp och det vet sfären – sfärens vinst är tid och kontakter inom strategiska juridiska instanser och samhällsorgan.

Dom som kämpat och som fortfarande kämpar för att belysa vad som pågår i denna annektering har från olika håll bemötts med ord om fantasier samt attackerats, undanmanövrerats och frysts ut.

Vad vi har på bordet idag är att dessa fantasier nu sakta börjar realiseras.

Hela Norrvikenområdet inklusive lågplatån, Apelryd ner mot havet samt området ovan Norrviken upp mot soptippen i Svenstad och därikring, delvis ner mot Kattvik (Englandsdalen) få nu sina öppningar för stora exploateringar. 

Norrvikens trädgårdar kommer bli navet i denna exploatering med hotell och konferensanläggning.

Är det bara tillfälligheter..

  • Soptippen i Svenstad som så många velat ha kvar ska nu flyttas till Förslövs nya industriområde. Bjärepratiets ledare och tillika kommunstyrelsens ordförande, Bo Wendt, som så länge tillsammans med sitt parti varit emot denna flytt presenterade plötsligt med exploateringsingenjör Per Selldéns goda minne att det var ypperligt att istället ha tippen i Förslöv.
  • När tippen är borta kan Paulssonsfären ta över den gamla skjutbanan i Svenstad genom affär eller byte med Båstad kommun som äger fastigheten så är hela Englandsdal klart att exploatera med stugby och eventuell Golfbana. Planer vi känt till i årtionden.
  • Fd. kommunalrådet i Ängelholm Åsa Herbst är sen en tid rektor på Apelrydsskolan. Åsa Herbst är mycket PEAB-vänlig och Ängelholm mer eller mindre ägs av detta företag.
  • Länsstyrelsen struntar redan i Salamander habitatet och likaså bortser man från lagen om strandskydd till förmån för uppförandet av servicebodar som sen omförvandlats till annan byggnad inne på Norrvikens område. Det har även hänt att man uppfört bodar på området trots att bygglov ej ännu beviljats.

Misstanke finns nu att sfären kommer ändra sina planer om det tänkta Lilla Båstad på Norrvikens trädgårdars parkering och istället uppföra denna enorma exploatering nedanför Appelrydsskolan ner mot havet. Den marken har dock samma skydd som Norrvikens trädgårdar, men med tanke på hur det går till bland våra makthavare och andra instanser så är ingenting omöjligt.

Att Lilla Båstad vill bygga ett elevhem åt Apelryd i Norrviken  kan vara ett led i att påvisa samhällsnyttan i syfte att kringgå riksintresset för området. Det var samma bolag som nu driver Apelryd som fick kommunen med Anette Åkesson (M och fd kommunalråd i Båstads kommun) i spetsen att sälja marken och bevilja bygglov för elevhemmet som ligger ovanför kommunhuset i Båstad med en kostnad på 5,7 milj. för kommunen. Mark som det kommunala bostadsbolaget Båstadhem hade behövt. Rätt snart efter uppförandet av elvebostäderna började de säljas och i dagsläget går de för ca 1 milj. kr/st.

Vi lever i en besynnerlig värld.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s