Hot mot personer som engagerar sig i kommunens framtid..


BKF kan nu gå ut och berätta att Erik Paulsson – Båstad kommuns store man och en av bröderna som grundade PEAB – verkar helt desperat.

Fyra personer, som arbetar för kommunens framtid via olika organisationer och aktioner och i motsatt riktning än Erik Paulssons planer för kommunen, har utsatts för hot samt intrång i hemmet av densamme.

En fjärde person har fått ett hot skickat till sig via annan person om att hen riskerar att fara illa om hen fortsätter med sitt arbete.

Erik Paulsson har stora planer för Norrvikens trädgårdar, områden ovan och nedan trädgårdarna, delar av Båstad tätorts centrum, hamnområdet samt hela kustremsan Torekov – Riviera/Malen. Ytterligare områden kan nämnas som hela Skäldervikskusten på Bjäresidan.

Denna frammarsch har pågått över tid och har kunnat genomföras gradvis tack vare en mycket samarbetsvillig kommun som mer eller mindre skänkt bort fastigheter och ytor till Paulssons eller tillåts arrenderas för en ringa summa – man talat om ”kungarna av Båstad”, Erik och Mats Paulsson.

BKF har sen 2012 engagerat sig och grävt i olika ärenden samt synat olika personer vars namn dyker upp titt som tätt i dessa sammanhang. Andra personer utanför BKF har satt ner foten och agerat, nu närmast gällande Dalmanska tomten.

Det är i samband med kampen om Dalmanska tomtens framtid som fyra personer blivit hotade av EP. I det ena fallet trängde sig Paulsson helt oanmäld in i parets hem en kväll och agerade ytterst otrevligt och hotfullt. I det andra fallet har ett hot skickats till en aktör om att agera samarbetsvilligt annars kommer pengar att dras in från en av Båstads viktigaste sommarevenemang. I det tredje fallet har ytterligare en person fått en hälsning om att hen kan fara illa om hen fortsätter sitt aktionsarbete.

BKF har nu fått påstötning om önskemål att sprida denna hemska nyhet så att våra kommuninnevånare och Sverige får vetskap om hur det går till. Vissa politiker är också informerade, politiker som inte är PEAB vänliga. Nu är det dags att även övriga får vetskap om hur deras gunstling går till väga för att få igenom sina planer i vår kommun.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s