Mörkning av material gällande exploateringen av Dalmanska tomten..


Kommunen har en pågående arbete med att få fram ett beslut kring Dalmanska tomten. Beslutet ska tas våren 2016. När BKF letade efter underlagen – dvs planer, bilder, bilder på utställningarna och kommentarer till utställningarna går de ej att finna på kommunens hemsida under planavdelningens material.

Där finns pågående planer och färdigtagna planer. Processen kring Dalmanska är i högsta grad en pågående plan men inga underlag går att finna.

BKF har idag tillskrivit planavdelningen om transparens och vad det innebär för demokratin.

Även medborgarförslagen verkar ha fallit mellan stolarna. Fem medborgarförslag har inkommit till kommunen gällande Dalmanska tomten för att kasta annat och nytt ljus på exploateringen men vad vi känner till vet ingen vad som händer med dem. Risken är nu att detaljplanen tas innan förslagen godkänts, beretts och återkommit till KF. Aktionsgruppen för ”Rädda Dalmanska tomten” säger de kommer ligga på i ärendet.

Såhär svarar ansvarig på planavdelningen i sitt mail:

”Det är naturligtvis önskvärt att kunna arbeta mer aktivt med hemsidan på det vis du har önskemål om och som skulle kunna vara skäligt att förvänta. I dagsläget har vi dock inte utrymme för det och inte heller de resurser som behövs för att hålla hemsidan uppdaterad med de senaste offentliga handlingarna i varje enskilt ärende. Vi har dessutom precis fått nya budgetdirektiv med besparingskrav som tyvärr går ut över den här typen av service. Har ni några synpunkter på detta får jag be dig ta kontakt med dina folkvalda politiker.”

BKF lägger nu ut allt material som har med Dalmanska tomtens exploatering att göra under rubriken ”fakta” i menyfältet.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s