En liten reminder..


Inför övertagandet av Dalmanska tomten i centrala Båstad där exploatören Erik Paulsson vill ha lokaler under jord samt en fastighet bakom turistbyrån, ett exploateringspaket insålt med ett påstått behov av ett nytt tennismuseeum, en lokal som inte är en kommunal angelägenhet, har styrelsen för tennismusset precis som den fd styrelsen för Norrvikens trädgårdar inte gjort ett skvatt för att framhäva och vårda det som de ansvarar för. Museets entrée ser anskrämligt ut och informationsskyltarna om att det är ett museeum är så fula, slitna och i sin utformning att ingen fattar vad som ligger där när de går förbi.

Det tycks som att en del i strategin är att med museet, precis som en gång med Norrviken, få det som ska övertas att verka ointressant genom att missköta det yttre så att verksamheten ska behöva ”räddas” av Erik Paulsson.

Om Dahlmanska tomten redan arrenderas av exploatören är okänt men ingen kan påstå att den sköts och hålls efter, vare sig det är kommunen eller exploatören som handhar underhållet.

Strategierna är de samma, om och om igen..

Kommunen verkar inte heller ha problem med att gå i ledbandet eftersom det ser ut som det gör på Dalmanska, man hade kunnat satsa rejält där och gjort det till en vacker oas, nu är det en ovårdad gräsplätt.

Övervägande del av kommunens politiska ledamöter är fans till exploatören – oavsett hur processerna ser ut, det verkar inte bekomma dem alls. I de styrelser som kommunen har politiska representanter tycks det som att man placerar de mest välvilliga till exploatören.

Ett bra exempel på de välvilliga politikerna är den stiftelsestyrelse som skulle sköta Norrvikens Trädgårdar. Nedan följer en kort reminder och redogörelse över hur det gick med det, skrivet av pseudonymen Patrik.

Stiftelsen styrelse bestod av politiker som var politiskt tillsatta av Båstad kommunfullmäktige för att förvalta Norrvikens trädgårdar. Det slutade med att man redan innan konkursen sålt Norrvikens trädgårdar i strid mot stiftelsens stadgar till Erik Paulsson.
När sedan försäljningen hamnade hos Riksåklagaren för korruption backade EP ur affären och förundersökningen lades ner.
Där efter gick Norrviken i konkurs och EP ansågs som köpare till Norrviken trots att han offentligt meddelat via media att han hoppade av affären och därför förkastade konkursförvaltaren de andra buden och EP blev ägare till Norrvikens trädgårdar för 7,8 Milj.
Det kom in flera bud till konkursförvaltaren på betydligt högre belopp än de 7,8 Milj som var ursprungspriset men som sagt dessa bud förkastades av konkursförvaltaren med motiveringen att EP varit ägare till Norrviken hela tiden och då förefaller konkursen än mer märklig.
För övrigt var det stiftelsens styrelse som lämnade in konkursansökan och när konkursen var klar så gick allt jämnt upp med dessa 7,8 Milj som var den ursprungliga köpeskillingen som för övrigt fastställdes av styrelsen ca 1 år före konkursen.
Styrelsen tackade även nej till ett flertal evenemang som skulle kunna tänkas ge intäkter till Trädgårdarna.

Alla turerna i och kring Norrvikens trädgårdar finns att läsa på Norrvikens trädgårdssällskaps hemsida.
Norrvikens trädgårdssällskap är en frivillig förening som verkar för Norrvikens bevarande i Abelins anda och motsätter sig de exploateringsplaner som de nya ägarna av Norrviken genomföra med hotellkomplex inne i själva trädgårdarna och byggnation av 9 st 5 våningshus på lågplatån mellan havet och trädgårdarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s