Erkänner att det inte var ett tennismusseeum som behövdes utan lokaler till hotell Sand..


Hotellbolagets VD Nelson träder nu fram och berättar att det egentligen inte är tennismuseet det handlar om utan lokaler till hotell Sand som ligger i Båstad hamn – där samma nätverk byggt upp ett paket av aktiviteter som samarbetar och går in i varandra, i vissa fall på bekostnad av märkliga processer, sikt mot havet, gamla träd som fått fällas, sökta bygglov som blivit något annat, avskrivningar på upp emot 50 år på parkbänkar och papperskorgar och med ibland utförda arbeten som inte förankrats hos kommunen i tid (eller alls) och enligt det tillvägagångssätt som gäller alla .

Läs artikeln där erkännandet läggs på bordet.

För er som inte känner till det så är den grupp som vill rädda Dahlmanska tomten inom politiken i minoritet. Detsamma gäller alla projekt som Paulsson själv står för eller sker via andra namn med Paulsson i bakgrunen.

Att den gruppen är i minoritet betyder inte att bilden representerar hela bygdens uppfattning. Den representerar inte hela bygdens uppfattning eftersom fakta om vad det handlar om inom de olika partierna inte lagts på bordet inför valet. Det är snarare så att det mörkas eller läggs i träda för att glömmas, för att sen vid lämpligt tillfälle poppa upp.

I ärlighetens namn tror jag inte vi sett papperna på bordet i sin fulla skepnad än.

Paulssons alla projekt direkta eller indirekta borde ingå i valfrågorna och starkt belysas för att de ska behandlas demokratiskt och för att vi ska få rått uppfattning om var varje parti står.

Eftersom vi inte får veta dessa uppfattningar ska jag försöka mig på en gissning: M, Fp, C, (S, Mp) och Bp är för Paulssons projekt oavsett vad det innebär för kommunens miljö, flora och fauna. Några av dem kan ge sken av att i processen vara emot men de är över lag för inför de slutliga röstningarna, även om det i några av partierna finns starka krafter mot, men de är i minoritet och kan därför inte göra skillnad. (S, Mp), Kd och Sd är emot, S och Mp velar och står lite mitt emellan men i detta fallet är min uppfattning att i alla fall Mp är emot. Kd är emot, vilket vi kan utläsa av den så hederliga och transparenta Kd politikern, Ingrid Edgarsdotter som ofta skriver på HD/NST – för övrigt den enda transparenta politikern vi har i den här kommunen. Sd har i sin politiska manifestation ett tydligt svar för vad de vill med kulturhistorisk och geografisk mark i Sverige – bevara, och därför är min gissning att de är emot.

Kommunalrådet, tillika kommunstyrelsens ordf. Bo Wendt (Bp) har i en tidigare intervju sagt att partiet inte diskuterat frågan än och därför inte kan ge besked. Processen har nu gått såpass långt inför beslut att det är självklart att partiet har diskuterat frågan, precis som alla andra partier säkerligen gjort, och det i flera omgångar. En tanke är att det finns en toppstyrning inom partierna där vissa frågor diskuteras först och läggs tillrätta för att få med sig övriga i partiet, en modell som jag personligen gissar används i de flesta fall oavsett fråga.

VD för hotellbolaget Anders Nelson lägger nu korten på bordet, men som BKF nämner ovan, kan vi inte vara säkra på att detta är den fulla bilden, då allt precis som i Norrvikenövertagandet är mycket tillrättalagt för att vinna tid och mark. Dessa projekt har en förberedelsetid om ca 10-15 år innan de realiseras, varav en stor del inte sker med papperna på bordet utan bakom kulisserna. Något nytt tennismuseeum behövs inte men det är det mantrat som körts i åratal – NU och pga starka protester och god journalistik får vi veta hur det ”egentligen” ligger till.

En gång i tiden ville hotell Sand bygga ett garage på baksidan om hotellet, men istället blev det en konferenslokal, inget garage.

BKF:s uppfattning är att det är så att Sand med paket inte alltid går så bra och att man därför behöver dessa lokaler för att dra till sig gäster och besökare till det centrum som Paulsson med nätverk skapat i hamnen. De behöver flera dragplåster så att det blir mer aktivitet året om. Inte som Nelson anger i artikeln att de har slut på lokaler för sin verksamhet.

Det som sker är ett tydligt gynnande av företag och det är en process som inte varit ärlig och tydlig. Det är en skam att kommunen subventionerar slika tillvägagångssätt och riskerar riksintressen och en så viktig och vacker yta för att ett privat företag behöver mark och lokaler, inklusive personalbostad på kommunens mest prekära mark. Dessutom gömmer sig bakom uttalanden om att gynna företag som kan dra hit folk till kommunen. Tydligen anser moderaterna och co att det får ske till vilket pris som helst och på bekostnad av detsamma.

Trots god journalistik är det olyckligt att journalisten i artikeln inte stället kommunalrådet Bo Wendt (Bp) mot väggen samt detsamma med övriga partier så att vi får lite tydlighet och ärlighet på bordet för våra kommuninnevånare.

Denna kommunen bör i det snaraste börja ta sig en tankeställare över vem de egentligen arbetar för – Paulsson eller väljarna.

BKF
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s