Personlighetsstörning eller rävspel och toppstyrning..


Är det möjligen så att politiska ledamöter på lägre nivå I Båstads kommunpolitik medvetet pumpas med förklaringsmodeller och information som binder upp dem till en bild där de lydigt förlitar sig på toppen och känner fortsatt förtroende och beundran?

Isåfall och på så sätt luras de till att sitta lugna i båten. Ledamöterna får en story – samtidigt finns en annan som bara några känner till. Om någon anar något eller ifrågasätter, då pumpas de fulla igen med den tillrättalagda storyn så att toppen kan fortsätta med sin agenda där ingen transparens finns för övriga.

Med en så pass stor politisk ledamöterskår som i de olika diskussionerna inget säger och sällan protesterar, hur det än går till runt bordet, och överlämnar till några få att ta kampen blir detta inget problem för den topp som har sin agenda. De få som vågar och orkar ta kampen med att ifrågasätta, lyfta känsliga ämnen och infallsvinklingar samt lobbar för andra lösningar och förslag blir utan stötta, och det även om det skulle vara så att de tystas gäng egentligen håller med den protest eller det ifrågasättande som läggs på bordet. Därmed blir den som tagit till orda utpekad som en olustiga och besvärliga personer. Hur pålästa dessa ifrågasättare än är och hur mycket fakta de än har på fötterna kommer de aldrig kunna klättra i partiet till de platser där politiken egentligen avgörs. Det är ja-sägarna och dom som förlikar sig med toppens agenda som når dit. Under tiden är dom tystas gäng ett lättmanövrerat byte och toppens taktik (läs manipulationer) kan utan problem fortgå.

De ledamöter som orkar stå på sig för att blotta oegentligheterna i partier, politiken och i kommunhuset – som vågat och orkat protestera ihärdigt har fått möta kraftiga försök till utmanövrering i partiet och från tjänstemän, framförallt om de dessutom varit anställda i kommunen och är därefter helt körda – porten stängs. Anställda på golvet ute i de olika verksamheterna som inte funnits i politiken men vågat och orkat lyfta och protesterat mot olika agendor och oegentligheter, har fått möta metodiska försök att slå undan benen på dem samt hot från tjänstemän.

Detta iskalla kalkylerade beteende, skrupelfritt från skuldkänslor för att lura och manövrera ut dem som finns runt omkring en ligger under förklaringsmodellen för personlighetsstörningar när det gäller relationer och arbetsplatsförhållanden. I min värld borde det även gälla en stor del av våra politiker. Men inom politiken kallas det rävspel och toppstyrning.

Se DSM-IV-TR för de tre klustren av personlighetsstörningar framför allt kluster B.

Det som styrker mitt påstående är att det finns hur mycket skrivning som helst om att just psykopater, sociopater och narcissister samlas inom framförallt finansvärlden, näringslivet och politiken, då de söker sig till utmaningar och spänning.

De nämnda tre personlighetsstörningarna går in i varandra och kommer framgent att benämnas som en, enligt DSM. Av dem som söker hjälp och som sjukvården kommer i kontakt med räknar man med att störningen igger på mellan 1-4% av befolkningen, men räknar man med dem utöver det ligger siffran på runt 16%, enligt Melanie Tonia Evans som arbetar med narcissistoffer.

Bifogar några skrivningar i ämnet som bl.a. handlar om det kaos som uppstår när psykopater ska dra upp riktlinjerna och styra.

http://nyadagbladet.se/analys/sa-fungerar-psykopater-i-det-offentliga-livet/

http://epubl.ltu.se/1402-1773/2005/040/LTU-CUPP-05040-SE.pdf

http://www.bankrattsforeningen.org.se/psyko.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s