”Är ni företagarfientliga”!?..


Att inte värna om ”Eriks” kommunala vision och drömscenarion är detsamma för övervägande del av de politiska ledamöterna som att vara företagarfientlig.

Är det inte märkligt så säg..

Hur har denna man kunnat få ett sådant grepp om en så stor del av politikerkåren?

Mantrat trummas år ut och år in och har riktats mot Bjärepartiet. Det påstås nämligen att Bjärepartiet inte vill ha utveckling.

Utveckling är ett ord man verkligen kan modifiera och leka med. De trummande anhängarna av ordet har i sin värld definierat det och bestämt hur det ska värderas. Utveckling och företagarvänlighet är att låta exploatörens agenda styra kommunen.

Det som förvånar mig är att så många går på detta utan kritiskt tänkande – att de inte istället funderar över vad utveckling kan innebära och vilka scenarion det kan bära..

Men det är just det i vår kommun – kritiskt tänkande och våga stå upp enskilt för eller emot en agenda existerar knappt. Eller är det kanske svenskt; svenskheten i sin rena form, dvs att vara feg och inte våga sticka ut. Vi ser det med stor tydlighet på riksplanet vad gäller ”no go zooner”, förortskalifats framväxt där bl.a invandrade kvinnor hålls i ett järngrepp, och invandringspolitiken i stort där Sverige snart kolappsar och där IS-mördare sakta infiltrerar sig via flyktingströmmarna – inget görs och ingen sticker ut. Och dom som gör det får en uppsjö av hat och kritik och stämplar. Alla andra som tycker det är för jävligt att Sverige inget gör, de sitter tysta.

Bp ansätts av ”trummarna” för att de är ett stort parti och ett hot mot M och Fp och deras ”företagarvänliga” (läs Erik Paulsson vänliga) agenda. Nu tror jag inte de behöver oroa sig längre över Bps vänlighet mot Erik Paulssons visioner. I opposition har den inte varit tydligt utan faktiskt tvärtom, för Bp ville få in fler medlemmar och ge sken av på bygden att de var ett alternativ till att det var Erik Paulsson som satte agendan i kommunen. Att knyta upp medlemmar och politiska ledamöter är också ett sätt att förhindra att man arbetar parallellt – som t.ex. med BKF. Det är ett sätt att tysta folk som är ett hot mot Erik Paulsson och de anhängande partierna. Men med Bp vid makten har tydligheten tonat fram och molnen har skingrats. Många kommer därför lämna partiet inför nästa val. Besvikelsen är fundamental och ingen av dem lär återvända.

Men vad är det då att vara företagarvänlig?

Inte så svårt faktiskt. Skapa ett klimat som är företagarvänliga för ALLA företag på bygden samt för företag som vill in från andra kommuner. Följ LOU (lagen om offentlig upphandling som inte alltid gjorts) och tillåt inte scenariot där %-talet av ägandet i kontraktet vid exploatering gör att man kan gå förbi LOU, det har flerfaldigt gynnat den stora exploatören som hjälpts fram av Tomas Andersson (fp) som suttit på de mest lämpliga stolarna inom politiken för det och av Jan Ahlström som varit ordf. för Båstadhem. Båda dessa politiker har andra och privata spörsmål med varandra och med exploatören utanför politiken och ingår i det lokala nätverket där exploatören hjälps fram och därmed stoppar andra entreprenörer. Men företagarvänlighet och utveckling är framför allt att se till att kommunen har en egen vision och plan för vår kommun – låt inte den så ensidigt gynnade exploatören sätta den.

Att stoppa och ifrågasätta Paulssons visioner och agenda i vår kommun är alltså i generell folkmun likhetstecken med att vara företagar- och utvecklingsfientlig. Mer kunde inte var osant – däremot är man en sann förespråkare för en DEMOKRATISK vision och en vision utan lakejer och springpojkar i kommunhuset.

Jag föreslår att vi blir ”trummare” – låt oss trumma fram demokrati, en ärlig och sund agenda och allas lika värde och låt oss bära fram och lyfta de ledamöter och partier som värnar detta i nästa val.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s