Bjärepartiet ska synas precis som alla andra partier..


Enligt BKF har vi idag bara två partier som verkligen fullt ut värnar om vår bygds skönhet och särart utan att ha press på sig från peabfantaster och en agenda där Erik Paulsson och Co har en egen gräddfil.

Det är KD och det är SD. De politiker som besitter stolarna i dessa partier kan ni i dagsläget lita på fullt ut i dessa frågor.

För inte så länge sedan med Torgny Brenton och Bo Duvmo vid rodret i KD var fallet långt ifrån det BKF nu anger. Dessa parhästar kidnappade KD för att driva lokal moderatpolitik och fick även ett mandat av M för att kunna besitta den allians som bildades efter valet 2010. Idag har Duvmo hoppat av och Brenton är moderat. Men med Ingrid Edgarsdotter som ny ordförande och som är en ytterst kunnig och väl insatt politiker får ni hederlighet och en sund agenda, framför allt i VoO-, exploaterings-, miljö- och naturskyddsfrågor.

SD har som del av sitt politiska program att värna om och skydda det svenska landskapet och kulturgeografiska samt historiska värden.

Båda dessa partier är helt fria från peab- och det lokala nätverksanhängarna. De är har heller inte några lakejer som sitter på stolar i förtroendeuppdrag och banar väg för exploatören som har svängdörrar i kommunhuset och där kallas Erik – ”Erik” är här, brukar det heta..

Övriga partier kommer inte fullt ut stödja ett skydd av vår enastående natur och särart. De kan säga att de gör det i vissa frågor, sen kan de förvånansvärt nog plötsligt svika på upploppet. Andra situationer kan vara att det finns sätt att ta sig förbi direktansvar i tunga bygglovs- och exploateringsärenden genom att säga sig vara emot men låta det ta andra vägar där de ser oskyldiga ut men ändå haft en agenda. Ärendet med ett bygglov i Kattvik som nyligen släpptes igenom är ett exempel där förutsättningarna för att stoppa och avvakta tills FÖP:en och detaljplanen var klar togs bort vilket medförde att partier och förvaltningen kunde köra på trots ett nej från länsstyrelsen och trots att två partier ville något annat.

Var vi har M och Fp det vet vi, men C, Mp, S och Bp tillhör de partier som man aldrig kan förutse med hur det ska bli. Bjärepartiet må ha fått makten mycket tack vare att M, Fp och C gjort så otroligt dåligt ifrån sig under mandatperioden och svikit både sina väljare och sin bygd till förmån för exploatören. Folk ser hopp i Bp och i många ärenden kommer det bli jätte bra, men när det kommer till exploatören kan vi inte lita på Bp.

Att kommunstyrelsens ordförande, Bo Wendt (Bp), t.ex. kommer tillsammans med Erik Paulsson till invigningen av Norrviken och Hotell Riviera rimmar mycket illa. Det är två privata företag varav det ena har förskansats med minst sagt tveksamma metoder. Om de tveksamma metoderna yttrades till och med av åhörare i Rotary klubben när Erik Paulsson talade där efter annekterandet av denna så vida berömda och prisbelönta park. En park helt körd i botten av stiftelsestyrelsen som inte drev någon aktivitet alls och nekade alla försök och förslag samt hjälp från Gunnebo slottsträdgård. En park som NTAB då arrenderade utan att göra ett dyft för att sköta trädgårdarna. NTAB är en del av Paulsson familjens företag även om det på pappret kan se annorlunda ut.

Bjärepartiet må ha fått många röster och må göra mycket gott men så länge det går till som det gör enligt signaler inom politiken kommer partiet att ligga under lupp precis som övriga.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s