PEAB som vanligt – nu tror vi oss veta varför alliansen vill att pågastationen ska flyttas..


I dagarna har det uppdagats att PEAB kommer bygga ett kluster med hus i närheten av den ev pågastationen vid NV i Förslöv. Men inte med ett ord nämns detta när partierna och deras representanter talar pågastationens placering. Ingen har nämnt det över huvudtaget och hur det kommit fram vet vi inte. Inget nämns heller om den massiva exploatering som väntar längs med kustlinjen i Skälderviken på Bjärehalvön som Erik Paulsson talat om vid ett frukostmöte för några år sen kommer ske och som PEAB- sfären kommer driva och exploatera. Vid samma frukostmöte nämndes vikten av syd-vattens påkoppling för kommunalt vatten till Bjärehalvön. Det är även PEAB som gör arbetet åt syd-vatten vad gäller grävning och dragning av ledningar. Självklart blir det än mer lockande och attraktivt att bo längs med denna kustlinje om stationen ligger på Förslöv NV.

När moderaterna gick med på att rösta för Förslövs C för två år sen var man noga med att understryka att de inte var av den uppfattningen utan att detta var för att visa sig samarbetsvilliga med sin allianskollega C som drivit pågatågsfrågan en längre tid.

Kerstin Gustafsson har nyligen uttalad i HD att det finns dom som tror att hon har en agenda men att så inte är fallet. Det är inget som BKF litar på – agendan tycker vi är tydlig och rullas upp för oss kommuninnevånare om och om igen. Agendan tycks vara densamma som tidiagre mandatperioder, nämligen att mata PEAB-sfären med det de önskar.

Idag onsdag den 26 februari kl 8.30 är det ett extra KS bl.a. med anledning av det upprivna beslutet om pågastationens placering – från Förslöv C till Förslöv Nv vid tunnelmynningen.

Ikväll onsdag den 26 februari är det kF då beslutet ska tas.

BKF förordar pågastation vid Förslöv C av många skäl, se vår kommande sida om argumenten under bl.a. Valprogram, dessutom förordar vi att man inte river upp demokratiskt tagna beslut. Detta beslut togs för två år sen med 33 mot 6 röster för Förslöv C.

Moderaterna påstår att det framkommit nya fakta-  men vad är nytt och har det framkommit fakta som getts ut som komplement till liggande förordad utredning av Trafikverket och Trivector som alla ledamöter ska och kan beakata och läsa in sig på inför beslut i KS och KF? Olika trådar kring varför man vill riva upp beslutet har flugit omkring och invånarna har inte fått besked. Det tycks vara en tyst och ogrundligt speciell agenda och BKF har länge misstänkt att det inte enbart handlar om stationens läge och ekonomin utan om just PEABs önskemål och att företaget inte är nöjda med utfallet i förra röstningen varför det tidigare demokratiskt tagna beslutet nu rivs upp och material och inlägg anpassas i diskussionen för att gynna företagets önskemål.. Vad vi vet är att alliansen har begärt att fd tillförordnade kommunchef Per Selldén ska börja nysta i beslutet och de inblandade faktainformatörerna igen samt att alliansen bl.a. använder parkeringsmöjligheterna vid stationen som ett av huvudargumenten för varför man vill riva upp och plötsligt förorda NV. Men det tror vi inte på. BKF är säkra på att här ligger mer än en hund begraven. Vi är dessutom säkra på att moderaterna redan vid beslutet för två år sen hade en agenda om att riva upp och göra om och att de bara ville stilla centern lite i allianssamarbetet.

Hur det hela har gått till och vilka vägar det tagit vet vi inte, vi kan bara ana, men ifrån att både LIndab och NP Nilsson sagt att de inte är i behov av ett spår på väster för lastning och transport har detta nu plötsligt ändrats – ifrån att både Trafikverket och Trivector båda kommit fram till samma slutsats nämligen att Förslövs C är det bästa läget har dessa nu svängt och kommer nu enligt dem som förordar det NV läget med lösa besked bl.a. kring möjligheten att dra pågaåget genom tunneln mot norr, något som var ett nej tidigare och isåfall låg på avsevärt lång framtid – flera av politkerna som innan förordade Förslövs C förordar nu väster – plöstligt ska ytor kring stationen och nedanför fotbollsplanen i Förslöv utvecklas tycker för boende menar fallangen – man hänger upp sig för kostnaderna för en aktiv sträckning mellan Förslöv och Grevie som bara är lösa tårdar och ens ej utredda, men samtidigt med glädje lägger hutlosa kostnader på bl.a. Åstad.där man redan lagt minst 20 miljoner innan ett spadtag ens har satts i marken.

Efter att ha bevistat KS nu på morgonen ser det mörkt ut för oss som vill ha Förslöv C med förlängning till Grevie och Båstad inom snar framtid. Spåren är utmärkta den sträckningen så det är obegripligt att man helt sonika vill lägga ner, då en mängd tåg går där dagligen, Än värre är att alliansen förordar att spåren plockas bort.

S, C och MP yrkade på återremiss för att mer utreda möjligheterna för Grevie. Men inget intresse fanns för det hos övriga partier vilket betyder att beslut tas ikväll på KF, där det sen blev minoritetsåterremiss, vilket BKF och fömodligen större delen av kommuninnevånarna gläds åt.

Vad som förvånar är det lama agerande som skett från C under sin sittning i alliansen innan de hoppade av för några månader sen. Lika lamt la de fram sin syn idag vid KS förhandlingarna. Det är ett stort hål efter Janet Gunnarsson som om hon fortsatt inom politiken skulle ha lagt fram med klar och tydlig stämma en gedigen, tydlig och genomtänkt bild av varför Förslöv C och Grevie är att föredra. Janet skulle dessutom ha slagit hål på motståndarnas motargument. Det är verkligen beklagligt att C inte kan klara sig utan Janet. Dock, spottade de upp sig en aning i KF. Synd bara att de inte gjort en genomarbetad powerpointpresentation för att tydliggöra sina åsikter och motiveringar.

Likadant är det med MP, inget krut alls trots att de står bakom yrkandet som S lade fram tillsammans med C. Anne Kjellberg S fick ensam försöka driva frågan med sina väl grundade argument medans C och MP i stort sett var bisittare. Till KF hade dock även MP spottat upp sig där Jonas Holgersson gjorde en utmärkt och helhetsbeskrivande motivering för varför det är viktigt att förorda Förslöv C och Grevie. Likaså Håkan Mörnstad BP som fullkomligen sopade mattan med hela KF med sina argument, powerpointpresentation och övertygande personlighet.

Det är mycket beklagligt att det inte finns mer driv inom nämnda partier då de är så otroligt viktiga för kommunens framtid som motvikt till alliansens nonchalans.i ett flertal viktiga frågor som drabbar den lilla människan och vår ekonomi, boendeform och infrastruktur.

Bjärepartiets tre representanter i KS förordar väster men partiet är kluvet i frågan och la ner tre av sex röster i KF men där övrig röstade en för NV och två för C. Skillnaden mellan bjärepartiet och övriga partier är att partiet lägger ner stor möda på sina analyser och på att lägga upp dem på bordet – där finns ett enormt driv och tydliga och tunga inlägg. Bl.a. ifrågasattes centerpartiet vad de gjort under sin tid i alliansen för att driva frågan och varför de inget gör och gjort för att utveckla och utreda det de kämpar för med station i Förslövs C och vidare till Grevie. Där kom dock inget svar utan bara fortsatta lama inlägg.

M, KD och FP förordade alla väster och det var lika lamt med inläggen där. Däremot var Torgny Brenton fast och tydlig i KS med hur han såg på ekonomin och det är alltid ett plus när man har en tydlig och klar retorik – att man är kraftfull.

Det blev tydligt att många lösa trådar flyger omkring. Olika partirepresentanter har talat med den och den och hade dom och dom informationskällorna.

Men BKF håller med M, S och C om att så länge den nya informationen inte lagts fram i pränt i form av faktabaserad utredning kan man inte ta hänsyn till lösa trådar. Det som liger är de utredningar som Trafikverket och Trivector lagt på bordet – något annat finns inte att ta hänsyn till.

Med det angivna i ryggen är det inte utan att BKF ånyo vill mena att något inte står rätt till i denna soppa. Vi känner att det här är en agenda som inte är rumsren och går till väga på ett ytterst odemokratiskt sätt.

Skäms på sig alliansen!

Nej här lurar en ful fisk i vassen det kan vi säga rakt av..

Läs artiklarna:

1.

2.

Håll ögon och öron öppna – i denna kommun händer inget av en slump.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s