Bor vi verkligen i Sverige? – tunga ämnen på bordet i kommunen..


Stora beslut stundar och stora beslut har tagits 2014.

Stora frågor att ta tag i och ifrågasätta hur det har fått ske och framför allt varför bromsen inte slår till i kommunhuset..

  • Pågatågets station i Förslöv och dess placeringsbeslut har rivits upp och ska omförhandlas i kommande KF
  • Revisionens arbete och arbetsformer har börjat ifrågasättas – det har visat sig att de revisionsresultat som lades fram kring VoO i förra KF inte tycks stämma med verkligheten. BKF har skrivit om problematiken på golvet men revisionen kom fram till det raka motsatta. Nu jäser det i leden och en ny vårdskandal tycks stå för dörren. BKF kan öppet konstatera att revisionens ledning är för svag och tycks lägga sig platt för chefer och förväntningar från alliansen. Lednigen är en socialdemokrat,ånyo ser vi S sitta i knät på M. S som säger sig arbeta för de svaga och utsatta grupperna har i denna revision gjort riktigt dåligt ifrån sig och S väljare borde börja ställa högljudda krav på partiet och framför allt börja ifrågasätta revisionens arbetsformer och agenda.
  • Det tycks som om padelbanan i Båstad hamn som lovats skulle plockas bort för ny och bättre placering ändå blir kvar just där den ligger. Erik Paulsson, en av delägarna i Hamnbolaget som arrenderar hamnområdet av Båsads kommun lär ha sagt att det aldrig mer kommer ligga en båt på ställplatsen. Metodiskt bl.a. via kraftigt förhöjda avgifter för båtklubben och båtägare försvinner nu den ene båtägaren efter den andre från Båstad hamn – helt enligt det BKF förmodar är planeret från Hamnbolagets håll som hellre vill ha ytorna för sina jippon och allt större exploatering av fastigheter. Som ex kan vi berätta att en av båtägaran fått sin båtplats för vinterförvaring på landbacken vid hamnen höjd från 600 kr per vinter till 6000 kr.
  • Hamnbolaget har vid olika tillfällen begärt att få bygga fler kommunala toaletter vilket också gått igenom, det märkliga är att av fem toaletter har endast en toalett en skyltning för allmänhetens kännedom om var det ligger. Nu påstår Hamnbolaget att de vill bygga än fler toaletter – denna gång i vackra Brunnsparken ett stenkast från hamnens centrum. Vi som vet hur Hamnbolaget som är en del av peabsfären arbetar är inte ett dugg förvånade. Toaletter används som ursäkt för att sätta igång exploateringar och toaletterna blir bara en del i den byggnad som uppförs.
  • Beslut gällane husbilsparkering i hamnen eller ej är inte taget bland politikerna. Trots det har Hamnbolaget redan dragit alla nödvändiga ledningar för detta ändamål till den aktuella ytan. BKF undra nu hur detta kan vara möjligt – hur kan Hamnbolaget agera egenmäktigt i frågor som inte ens ännu är godkända att förverkligas? Det är inte första gången..
  • Åstad, fd kommunchef Tomas Rikses baby – ett jätte projekt som skulle kosta kommunen minst 240 miljoner med enorma planer för sexvåningshus, parker, alléer, gång- och cyekeltunnel, hotell, osv har nu stötts och blötts i åratal. BKF har hela tiden sett det som ett stort riskprojekt och inte ställt sig bakom över huvudtaget. Tyvärr har Entrée Båstad redan förverkligats och som  följd försatt flera småföretagare i konkurs på bygden, något BKF förstod skulle hända. Utåt har alliansen hållit fanan högt genom denna mandatperiod och inte velat påskina att där finns problem kring Åstad och att det inte ska förverkligas. Verkligheten är dock den att problemen kring projektet länge gjorts sig gällande och nu börjar uppdagas. Förmodligen vet vi mer efter kommande KF. BKF tror som vi trott hela tiden – att ytterst lite av föresattserna kommer förverkligas om ens något. Behoven finns inte och vi har inte råd. Kostnaderna för projektet har redan förbrukat minst 20 miljoner – summor som hade gjort ytterst stor nytta som höjda löner för lågavlönade inom VoO och läraryrket samt som resurs inom desamma. Skandal säger vi till alliansen och de partier som stöttat denna redan från början självklara förlustverksamhet, vilken oförmåga ni har visat på..
  • Fd kommunchefen Tomas Rikses mentorskap till den minst sagt högavlönade (60000/mån) och nyligen för VoO chefsanställde Monica Ehnberg som anställdes för att hon ansågs till fullo kompetent trots att hon inte hade tillräcklig utbildning och kunskap och som inte behövde tävla mot övriga sökande då hon redan arbetade i kommuen. Ett mentorskap som ingen politiker säger sig känna till trots att Rikse inte längre arbetar i kommunhuset utan i Älmhults kommun idag. Det är omöjligt att gå i korridorerna i kommunhuset utan att någon ser en och om de sett honom borde någon troligtvis undra vad han gör där och även samtala med honom då han lett kommuenen i flera mandatperioder. Antingen har Rikse ljugit om sin närvaro ELLER så har han träffat Monica Ehnberg på andra platser än i kommunhuset.- ..men kan det vara möjligt – kan det vara så att politiker känt till det men hållit tyst.. Nu hoppas vi att ansvariga ställs mot väggen. Henrik Andersson framför allt som skrivit avtalet men inte minst Tomas Rikse själv och Monica Ehnberg.

Det är besynnerligt i vår kommun hur lite broms det finns – gasen är det dock inget fel på när det gäller att göra dåligt ifrån sig och arbeta med märkliga och dolda agendor – framför allt när det vandras hand i hand med vissa nätverk och namn..

Det är också besynnerligt att kraftiga felaktigheter och tydlig arbetsmisskötsel inte åtgärdas bland chefer. Det verkar som att precis hur stora felsteg och fula agendor som helst kan få fortgå eller undviker att åtgärdas av framförallt alliansen. Samtidigt ligger lupp på fotfolk i verksamheterna som hotas, drabbas lönemässigt för minsta grej även om de inte gjort något fel, det räcker att man ställer sig kritisk eller frågande. Men det värsta scenariot i detta är att ett antal fotfolk i flera verksamheter som varit kritiska har trakasseras ut ur kommunapparaten.

Kommunens kärnvärden för de anställda följs uppenbarligen inte. Ni finner dem under fliken dokument.

Fortsättning följer kring detta inlägg efter KS och KF denna månad.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s