Nya problem inom Vård och Omsorg i kommunen..


Båstads kommun är långt ifrån att hamna på landets tio-i-topp lista inom Vård och Omsorg.

Frågan är om vi någonsin kommer dit med den politik som drivs för åldrande och sjuka i vår kommun.

Via våra kontakter har det nu uppdagats att anställda inom VoO åter börjat sjukskriva sig och känner sig hotade. Arbetsbördan är hutlös och det finns ingen förändring i sikte, snarare tvärtom.

En anställd har berättat för oss om nya hot mot dem som försöker sätta ner foten och kritiserar situationen. Ett antal anställda känner sig livrädda att förlora sitt arbete efter flera uttalade hot och förnedrande bemötande från chefer.

Det har också kommit till vår kännedom att det saknas kompetens hos flera chefer för att bedriva den verksamhet som åläggs dem.

Korttidsplatser utomsocknes som kostar minst 4000 kr om dagen prioriteras framför att ordna boendeformen inom kommunen och utvärderingsenkäter för att följa upp omorganisationen har inte gjorts på flera år. Personalen får alltså ingen chans att ens anonymt berätta vad som pågår.

Vi kan vidare berätta att man upptäckt att endast 67% av undernäringsfallen utretts och att nedskärningarna inom VoO fortsätter.

Med stor sorg har BKF också fått till sig att Ulla som arbetat så länge inom företagshälsovården i kommunen och varit en fullkomlig klippa att luta sig mot och samtala med – den enda riktigt vettig människa att prata med när man sätts åt sidan på sin arbetsplats och inte orkar längre – ska sluta. Det vi fått till oss är att kommunen nu även dragit undan mattan för Ulla.

Med anledning av ovan kommer BKF nu att kontakt arbetsmiljöverket och socialstyrelsen.

Som ordförande för välfärdsutskottet sitter Åsa Ragnarsson M, på hela välfärdsbudgeten. Alliansen är huvudansvarig för vad som sker och hur det slår. Oppositionen att frågan drivs, blottas och ifrågasätts – att de slår näven i bordet och det i det snaraste!

BKF kommer nu ta alla tillfällen i akt att blotta denna tragiska information.

Vi måste få en lokal regering som tar sitt ansvar istället för att syssla med inre makt och kontroll. Vi måste få en lokal regering som arbetar för utfallet och hur situationen slår för dem som möts på golvet – kommunanställt fotfolk och mottagaren/brukaren/vårdtagaren.

BKF

Annonser

En reaktion på ”Nya problem inom Vård och Omsorg i kommunen..

  1. Ping: Vård och Omsorg | BÅSTAD KOMMUNS FRAMTID

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s