Nu tar nätverken över kommunen..


Mer inflyttning till kommunen, ökat företagande och sysselsättning. Det är målen när en ny näringslivsorganisation skapas i Båstad.

Det har gått fem år sedan Båstad näringsliv AB, BNAB, bildades. Bolaget ägs till hälften av kommunen och till hälften av näringslivet genom den ekonomiska föreningen BNEF.

I början av 2013 kom förslaget att slå ihop BNAB med Båstad turism, eftersom de båda organisationerna har en del uppgifter som tangerar varandra.

Nu har kommunen beslutat hur man vill att en sammanslagen organisation ska se ut.

Den här gången kommer kommunen inte att vara med som ägare. Istället får BNEF tillsammans med Båstad turism, som är en ekonomisk förening där kommunen är medlem, bilda bolag.

Samtidigt startar kommunen ett tillväxtråd som består av kommunstyrelsens presidium, kommunchefen och representanter från näringslivet. Tillväxtrådet ska samordna gemensamma satsningar för att öka inflyttningen, företagandet och sysselsättningen i kommunen.

(kopierat ur HD/NST 20131206)

Makten till några få och alltid desamma blir allt mer påtaglig i kommunen.

Samma namn, samma företag, samma politiker – och nu går kommunhuset ut och medvetet uderlättar för dem att ta ett järngrepp om kommunens framtid genom att öppna upp för en maktförskjutning bort från det konstitutionella.

Den gemensamma nämnaren är PEAB.

Vänner, släkt, ingifta, anställda, fd anställda, stryelseledamöter, fd styrelseledamöter, polititker, tjänstemän, lakejer och springpojkar.

Nu lägger kommunen makten rakt av i deras händer förtäckt i ett vackert koncept som sägs ska handla om att locka fler till kommunen och öka på arbetsmöjligheter.

Att göra makten ickekonstitutionell är verkligen en fara för demokratin, transparensen och kommunens framtid då kommunen med detta bistår och öppnar upp för redan tunga nätverk  att ta över en del av den så viktiga politiska och tjänstemanna processen..

Den lilla entrepenören och den lilla företagaren kommer bli tvungen att ställa sig under denna maktfaktor för att inte bli utesluten – med krav som kanske inte kommer kännas helt OK..

Det här handlar inte om att göra det bra för andra och för kommunen. Det är snarare att bistå och bidra till en indirekt maffiafason och kartell liknande sammanslutning som i och med detta ev kan skapa fler jobb men även dominera kommunen i tunga frågor.

Denna maktförskjutning kommer underlätta stryrningen för detta nätverk.

Det kommer gälla exploateringar, ägarfrågor, inflytande i maktens korridorer, svängdörrar i desama, makten över den lilla företagaren och dess etableringsmöjlighetern samt underläta för etablerade politiker och övriga inblandade att sko sig privat.

Det underlättar framför allt pga att politiska namn återfinns i dessa kretsar, politiker som sitter på tunga poster i kommunhuset.

BKF

 

Annonser

En reaktion på ”Nu tar nätverken över kommunen..

  1. Ja, det är förfärligt. Dessutom riskerar man som engagerad medborgare att bli förlöjligad av den lokala revy- grupperingen. Det är tydligen mycket mer givande än att granska korruption och mygel. I alla falla för dom på scenen. Att befolkningen år efter år godtar makthavannas kontinuerliga gynnande av samma grupp företagare och vänner säger mer om väljarnas insikt än det gör om dom som låter sig korrumperas. I en kommun där så många av väljarna varken begriper vad som händer eller tycks bry sig är det inte svårt att köra på mot ett totalitärt styre. Vaknar gör folk när någon vill bygga utanför den egna dörren, när en väg blir avstängd, utsikten hotas eller något annat man håller kärt är på fallreper på grund av elitens önskemål. Då är det för sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s