Ensamkommande flyktingbarn ska inte bo i Båstad tätort menar övervägande del av kommunens politiker..


Övervägande del av politikerna i Båstads kommun slog på senaste KF fast att de ensamkommande flyktingbarnen inget har att hämta i Båstad tätort när de ska slussat ut för eget boende.

Samma scenario har tidigare lagts på bordet av flertalet av dessa politiker och partier kring möjligheterna för mindre bemedlade, barnfamiljer, gamla, sjuka och unga som söker boende i denna tätort i form av hyresrätter.

Istället för att erkänna denna agenda började berörda politiker att ifrågasätta vad det var för fel på de mindre tätorterna i kommunen och att det var en skam att ifrågasätta dessa orters trevlighet.

Segregeringen är oerhört tydlig i vår kommun och den blir allt tydligare vid beslut efter beslut som gynnar koncentrationen av bemedlade till Båstad och samtdigt missgynnar valfriheten för andra.

Moderaterna och folkpartiet förordar valfrihet mer än några andra partier – ändå är det framför allt dessa pariter i vår kommun som står bakom den allt mer ökade segregeringen av boendet och valfriheten där.

Nedan urklippt ur vårt preten-valprogram gällande ensamkommande flyktingbarn i Båstads kommun.

Ensamkommande flyktingbarn:

Är självfallet välkomna.

BKF efterlyser dock en tydligare och mer genomarbetad agenda för hur mottagandet och utslussningen ska se ut.

Det räcker inte med att säga som sagts från kommunhåll att det här ska vi nog klara och vi har råd.

Med tanke på att det ger en såpass stor merkostnad för kommunen på olika plan när 12 barn varje pår ska slussas ut ur migrationsverkets verksamhet de tre första åren måste kommune ha en gedigen plan på bordet både för ekonomin, boendet och integreringen.

Vi har hittills inte sett något dera.

Det verkar dessutom som att övervägande del av partierna inte vill ha de ensamkommande flyktingbarn i Båstad tätort – precis samma scenario som innevånarna mötts av när det gäller att skapa möjligheter för mindre bemedlade, barnfamiljer och unga. Istället säger dessa partier att kommunens mindre tätorter är väl så goda alternativ och snarare förordar dessa. BKF ställer sig frågande till detta då vi menar att alla ska ha valfrihet var de vill slå ner sina pålar även de ensamkommande flyktingbarnen. Det ska inte finnas en medveten och planerad agenda att hålla vissa grupper borta från Båstad tätort genom att inte bygga hyresrätter. BKF menar att det kan finnas större möjligheter för barnen att integreras i Båstad tätort då flera familjer från andra länder känt sig isolerade i de små byarna och vantrivts och sedemera flyttat till Förslöv eller andra kommuner. Det är svårt nog för en inflyttad svensk utan familj eller släktskap på bygden att bli accepterad i dessa byar – hur svårt kan det inte då bli för ensamkommande barn. Vill vi utsätta dem för det. Det är betydligt högre i tak i Båstad tätort.

BKF

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s