BKF vänder sig till miljödomstolen..


Läs en del av svaret som BKF fått av kommunens miljökontor angående ärendet Sweroc (läs PEAB) och Finnsbo makadamfabrik i Båstad.
”Vad gäller miljöfarliga ämnen på fastigheten så har miljöavdelningen under 2008 gjort en åtalsanmälan gällande miljöbrott. Åklagarmyndigheten har under 2009 meddelat att förundersökningen läggs ned. Åklagarmyndigheten motiverade sitt beslut med att det inte går att bevisa att de misstänkta har gjort sig skyldiga till brott. Länsstyrelsen har under 2009 meddelat miljöavdelningen att man inte kommer att kräva några åtgärder gällande innehållet i åtalsanmälan med motiveringen att riskerna för omgivningen bedöms som liten och att eventuella åtgärder inte bedöms som rimliga i sammanhanget.”
Tack vare att  BKF lyft ärendet kommer nu ett möte mellan länsstyrelsen och miljökontoret gå av stapeln med Sweroc vid Finnsbo makadamfabrik i december där bl.a. tillsyn, årlig inrapportering om åtgärder samt uppsäkring av området som allt ska följas och vara klart tills 2019. Sweroc har redan vid ett tillfälle fått återställningstiden förlängd.
BKF kommer i dagarna att vända sig till miljödomstolen i Växjö för vidare åtgärder gällande ev miljöbrott samt åklagarens uttalande och nedläggning av ärendet.
BKF
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s