Benkt – hela kommunen väntar med spänning..


Senaste KF skrek kommunfullmäktigepresidiets ordförande Benkt Ragnarsson ut med mycket stark och gäll röst över salen att Håkan Mörnstad Bjärepartiet kom med mycket grova anklagelser kring processen för strandskyddet vid Norrvikens Trädgårdar/Lilla Båstad.

Mörnstad hade vid närmare analys upptäckt att det manipulerats med kartan och att länsstyrelsen hade en helt annan karta och en helt annan gränsdragning än vad Båstads kommun hade.

Vad som hade hänt på kartan var att strandskyddets dragning medvetet förändrats där den planerade vägen upp till ett hotell som Lillla Båstad vill bygga i trädgårdarna ska ligga. Där vägen planderas hade någon smalnat av strandskyddet betydligt så att det skulle bli möjligt att dra vägen. Innan detta hände låg skyddet hundra meter exakt på var sida om vattendraget som rinner ut i havet från åsen genom trädgårdarna. Där vägen planeras var detta skydd indraget ganska rejält men ingen ledamot hade informerats om denna förändring. Länsstyrelsen satt på en helt annan kartskiss med en helt annan dragning.

Mörnstad hade för att belysa hela ärendet gjort en gedigen powerpointpresentation som denna kväll visades för hela KF.

Det blev alldeles tyst i salen när detta uppdagades och partierna begärde ajournering inför beslut.

Det finns fem riksintressen och skydd i trädgårdarna men ”folkpartisten”, tillika, samhällsbygnadsutskottets ordförande med stol i KS Tomas Andersson hade denna kväll berättat för hela församlingen att det inte finns några skydd och riksintressen av vikt att ta hänsyn till.

Denna kväll fanns en allians – efter denna kväll sprack alliansen och centerpartiet drog sig ur.

Det blev väldigt tydligt vad som pågår i kommunen och vilka som ingår i den klan som gynnar Peabsfären samt har en agenda för att komma undan med detsamma.

Centern drog sig denna kväll ur försöket att få igenom förändringarna av strandskyddet, återstod för att fortsätta driva strandskyddet trots avslöjandet var moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna. Betänk att kristdemokraterna sitter på ett moderatmandat vilket självfallet gör dem livegna i alla beslut, något de inte verkar invända mot.

”Det här får vi aldrig igenom” hördes det tissla och tassla mellan de tre som var kvar, så de begärde minoritetsremiss. Ingen talan om manipulationerna och Andersson och tjänstemannagänget som ansvarar för dessa kartor och dragningars presentation. Dock gick Torgny Brenton KD gick upp i talarstolen och ville att saken skulle utredas och det ska han ha en eloge för. Folkpartiet och moderaterna satt tysta. Oppositionen och centerpartiet uttalade sin fasa för det som uppdagats och ville gå tillbaks till det beslut som togs i januari 2013 med ett oförändrat strandskydd om 300 m.

När KF avlustades hördes så Benkt Ragnarssons stämma genomsyra lokalen med att Mörnstad kom med väligt grova anklagelser och att det skulle sättas komunjurist på det hela.

Alla vi som satt i publiken och flera vi talat med uppfattade som att man skulle ge sig på Mörnstads ”fräckhet” att komma med dessa anklagelser och att det han skrek ut inte handlade om att reda i manipulationen. Klicka på flicken KF på webben i menyn, det hela ligger i slutet.

Nu har BKF fått veta att Benkt Ragnarsson tillsammans med två andra personer vars namn vi inte känner till lär ha tagit tag i detta för utredning. Inget har hänt än – endast ord har uttalats om det.

BKF kommer ligga på och fortsätta syna och berätta för kommuninnevånarna och övriga Svrige hur det går till i vår kommun.

BKF och hela kommunen väntar nu med spänning på vad som ska komma ur detta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s