Miljöinspektör tillsätts idag i ärendet Finnsbo makadamfabrik..


bergväggen FinsboDags dato, den 2013-11-08 tillsätter Båstads kommuns miljökontor en miljöinspektör med anledning av vår skrivelse gällande Finsbo sandtag och makadamfabrik.

Ärendet gäller den osäkrade bergväggen samt återställandet av skövlingen i området med sannolika gifter och prekärt material i området som kan ligga under den synliga markytan och påverka grundvattnet och vår miljö.

Den osäkrade bergväggen är en miljörisk av stor dignitet – om den rasar får vi den största naturkatastrof i Sverige i modern tid med förödande konsekvenser. Bergväggen är porös och risken är överhängande.

Bakgrunden är delvis den att kommunen helt sonika struntat i att se till att säkring och återsällande av området skett. PEAB är det företag som nyttjat området.

När en tidigar miljöchef försökt rota i ärendet fick det förädande konsekvenser för miljökontoret som då som konsekvens förlorade både personal och budget. Till sist slutade den miljöchefen. En tid därefter fick miljökontoret ny fart men utan att mer dryfta och rota i frågan.

Anette Åkesson (M) var kommunalråd på den tiden.

Det ska bli mycket intressant att se vad som händer i frågan denna gång.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s