Miljödomstolen stoppar Norrvikens Kust..


Det okända norrviken..                                                                             

Med otillåten utdikning, brott mot EU-direktiv och skövlad bjärenatur vill NTAB (ett av PEAB-sfärens bolag) bygga lyxlägenheter på Norrvikens Kust – Norrvikens lågplatå.

Se på den fägring, som aldrig kommer åter. Ta fram ett bildspel om Före och Efter. Om bildspelet inte visas korrekt (vilket verkar vara fallet i Internet Explorer) så kan det även laddas ner som bilaga i PDF-format här, storlek 9 MB. (kopierat från Norrvikensträdgårdssällskaps hemsida)

Det Peabanknutna bolaget NTAB som vill bygga nio femvåningshus vid Norrvikens Kust har nu stoppats, förmodligen för gott.

Vi kan inte se att det går att gå förbi Miljödomstolens krav och utläsning av lagtexten. Ärendet skickas nu tilbaks till Länsstyrelsen för ny handläggning.

Länsstyrelsen har i denna process, precis som i fallet med Lilla Båstad och Norrvikens Trädgårdars bevarande och överlevnad, agerat ytterst märligt – för den som läst alla dokument och följt hela processen kan det t.o.m. verka som att Länsstyrelsen inte agerat oberoende.

En av Sveriges mest framstående jurister, som Norrvikens Trädgårdssällskap varit i kontakt med i processen för att bevara trädgårdarna, har berättat att Sverige är genomkorrupt och att Länsstyrelsen i skåne inte är något undantag – snarare ökänd för det.

För att förtydliga delar av processen kan vi berätta att det vid KF den 23 oktober 2013 framkom genom politikern Håkan Mörnstad (BP) som via en powerpointpresentation kunde visa att han upptäckt att kartan för stranadskyddets dragning manipulerats, bl.a. att Länsstyrelsen hade en variant av kartan medans kommunen hade en annan. Han kunde också berätta att Länsstyrelsen under en längre tid inte visat någon som helst samarbetsvilja i att lämna ut de offentliga dokumenten kring ärendet om strandskyddets dragning vid Norrviken. Självfallet agerar Länsstyreslen inte i egen sak här – det måste finnas intressen som styr detta korrupta beteende och strandskyddets manipulation, dels på kommunhuset och dels hos NTAB.

Erik Paulsson – PEAB-sfärens huvudfigur – har vid ett möte i våras med samme politker berättat att Länsstyrelsen i skåne inte är något problem i arbetet kring Norrviken.

Läs Miljödomstolens beslut: Norrvikens Kust

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s