Var går gränsen för kriminalitet..


Att lagen är skriven så att den kan skydda det som för varnligt folk kallas för och döms som kriminalitet – det är en chock och en bubbla som blåses upp framför våra ögon och som blir allt större för varje år som går i vår kommun.

Senast det hände och uppdagaes var på KF onsdagen den 23 oktober 2013 då det avslöjades att någon/några manipulerat kartan över strandskyddet runt Norrviken inför beslutet om vad som skulle gälla för framtiden.

Nu ska det bli spännande att se vad som kommer göras åt saken – för kommunfullmäktige presidiet gjorde en rejäl groda och visade verkligen färg för vilka den företräder i demokratins namn kring denna händelse. Istället för att uttala sig förskräckande kring manipulationen och kräva en utredning kring hur detta har gått till – så skrek presidiets ordförande Benkt Ragnarsson ut över salen att Håkan Mörnstad (Bp) som upptäckt manipulationen minsann skulle synas av kommunjuristen och att man framgent skulle se vad det blir för följder.

För er som vill se hela händelsen klicka in er på fliken KF/KS i menyn och sen på KF på webben. Ärendet ligger i slutet.

Detta är så allvarligt så man kan ifrågasäta om ordföranden Benkt Ragnarsson ska sitta kvar i presidiet som orförande. Vi menar att han ska avgå med omedelbar verkan – och det i bevarandet av den svenska demokratins namn.

Ju mer vi kontakter myndigheter, institutioner, jurister, osv ju mer uppenbart blir det för oss att hela det svenska systemet är uppbyggt för makteliten att sko sig. Via den politiska och tjänstemannamässiga plattformen kan desamma samt kompisar till dessa, företag som ofta samarbetar med politiken osv göra överenskommelser där det förmodligen ingår ett givande och tagande i en process för att det ska komma alla till gagn.

Vi kunde nyligen se hur Filippa Reinfeldt sålde ut ett stort sjukhus i Stockholm, Serafimern, för en spottstyver till en privat intressent som sen sålde det vidare för ett avsevärt högre belopp. Detta är satt i system i avregleringens och utförsäljningens Sverige.

Ledande inom denna makt- och arbetsgång är Sveriges Nya Moderater.

Båstad kommun är inget undantag.

I vår kommun hänger Fp gärna på dom nya moderaterna då exploatering och gynnande av en speciell grupp privata namn samt PEAB-sfären verkar vara dessa partiers huvudintresse inom politiken. De två politiker som för tillfället visar framfötterna men med kommunens goda minne är Tomas Andersson (FP) samt Jan Ahlström (M). Båda samarbetar tätt med makten för exploateringar och sitter på flera bekväma stolar inom politiken för detta ändamål – Andersson bl.a. i KS samt som ordf. i samhällsbygnadsutskottet och Ahlström som ledare för det kommunägda bostadsbolaget Båstdhem. Tidigare har även fd kommunalrådet Anette Åkeson (M) varit drivande men vi anar att hon fortfarande så är dock i det dolda. Ahlström är dessutom gift med Anderssons syster. Andersson har från och till suttit i styrelser som ledamot i de nämnda sfärerna och äger desstuom aktier i hamnbolaget. Anette Åkesson är tjänsteledig från PEAB. Ahlström fick inte sin villa såld för summan 14 miljoner, då köpte PEAB-färens främste man Erik Paulsson villan och la ut den till försäljning på nytt, denna gång för 9 miljoner. Som alla kan förstå skapar detta en beroendeställning och är långt ifrån passande och etiskt med tanke på de täta kontakter som förs inom ramen för exploatering med PEAB-sfären.

Andersson hävdar om och om igen att han inte är jävig i dessa ärenden och vi är förundrade över att kommunen inte gör något åt denna sak via jävsnämden. Senast det kom på tal var som nyss nämnt på KF i onsdagen den 23 oktober 2013 då det var tal om strandskyddet runt Norrviken som hade manipulerats av någon som arbetar med strandskyddet. Andersson är ordf. i samhälsbygnadsutskottet och den färmste politiske representanten att arbeta med tjänstemännen kring strandsyddets dragning i ärendet. Anklagelser om jäv kom upp och Andersson gick upp i talarstolen och såg helt oskyldig ut och menade att han minsann inte var jävig.

Hela den politiska kåren i KF satt tysta och tittade ner i bänkarna – man kunde höra en nål falla.

Är det inte dags för Revisionen att ta tag i ärendet om jäv snart? Vi vet att man inte kan granska enskilda personer men Revisionen kanske kan granska jävssituaioner och hur de handläggs kopplat till olika ärenden.

Om och om igen fylls NST med information om händelser som för oss vanliga skulle kallas för kriminalitet och direkt olämpligt och felaktigt agerande. När det sen kommer till kommunhuset och i samarbete med vissa privatpersoner och stora företag – då kallas det något annat och lagen är plötsligt på deras sida. Granskande och Rådgivande element som kommunrevision och SKL kan inte anmäla endast påtala.

Den ”Nya Välfärden” är en organisation som ideelt arbetar med dessa frågor. Jurister och ekonomer gräver, presenterar och släpper pressreleaser i slika ärenden för att bevaka den svenska demokratin. Ni hittar länken till dem här i högerkanten – bara klicka på den så kopplas ni fram.

Att det är skillnad på folk och folk det har vi fått skrivet i ansiktet vid det här laget.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s