”Det självklara valet för barnfamiljer” – barnfamiljerna kan bo någon annanstans i någon av småbyarna säger kommunalrådet..


Kommunfullmäktige i onsdags, den 23 oktober 2013 – Kommunalråd Kerstin Gustafsson M står i talarstolen och berättar för hela den lokala befolkningen samt presumtiva inflyttare att kommunen ska behålla sin slogan ”det självklara valet för barnfamiljer. I nästa andetag säger hon –  men att om de vill bo tryggt och bra som barnfamilj så behöver de inte nödvändigtvis bo i Båstad, de kan bo i någon av de kringliggande byarna där det är billigare att bygga. Inte nog med det – Gustafsson tar dessutom för givet att alla inflyttare vill och klarar att bo i hus med tomt.

Valet – att få bo så som det passar en i t.ex en hyresrätt verkar inte över huvudtaget vara ett alternativ. Angående byggandet av hyresrätter återkommer vi om det i ett annat inlägg då Båstadhem på KF visade upp en bild av läget som skulle blidka oss – men som inehåller och efterlämnar en rejäl portion frågor.

Det är inte första gången som ett moderat kommunalråd står och säger att de andra kan bo någon annanstans. Senast det sades var av Gustafssons företrädare Anette Åkesson M.

Om ni klickar på fliken i menyn KF/KS och sen på underrubriken webb KF så kommer ni till kommunens webbfilmer från alla KF. Där ser ni datumet för filmen när Åkesson uttalade sitt och ni ser även den senaste filmen där Gustafsson i början av KF uttalar detsamma.

Det måtte vara något med dessa moderatpolitiker och i detta fall även alliansen, då Gustafsson läste upp alliansens budget vid tillfället, som saknar ett rejält paket och känsla för att ett samhälle består av alla slags människor och behov. Det förakt som visas gentemot en viss grupp är rent ut sagt osmakligt. Det är som de inte vill kännas vid dem och dessutom inte ens kan föreställa sig vilka villkor som i dagens Sverige drabbar människor. De verkar inte heller kunna föreställa sig att ev inflyttare kan flytta hit trots att de inte är väl bemedlade. De kanske har hittat ett jobb, vill bo nära en släkting, bara vill flytta – eller precis vad som helst.

Är det så att presumtiva hitflyttare bara är intressanta och viktiga för kommunen om de har på fötterna?

Är inte alla välkomna till vår kommun?

Sysslar vi med medveten segregering i Båstads kommun – på det säger BKF ett rungande JA!

BKF

Annonser

En reaktion på ””Det självklara valet för barnfamiljer” – barnfamiljerna kan bo någon annanstans i någon av småbyarna säger kommunalrådet..

  1. Punkt 1 i ägardirektivet för Båstadhem AB säger att ”Verksamheten ska bedrivas så att Bå¨stadhem AB blir en föregångare ifråga om … motverkande av segration” !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s