Politiker visar dokument och en process som pekar på oegentligheter av strandskyddets dragning kring Norrvikens Trädgårdar..


BKF vill idag tacka centerpartiet och Ann-Marie Johnsson för sitt framträdande i KF igår onsdagen den 23 oktober 2013 för att hon och centerpartiet tillsammans med Bp, S, Mp och Sd hade mod att sätta ner foten och ta ansvar och visa respekt för demokrati och ärliga processer. Johnsson var först upp i talarstolen efter att Mörnstad (Bp) presenterat materialet om manipulationerna. Johnsson var mycket tydlig och kraftfull i att det som just presenterats gör att bandet måste backas till janurari 2013 och till de dokument och material som låg på bordet då. Johnssons styrka och tydlighet kring detta samt markering gentemot den manipulation som just presenterats gick inte att ta miste på. Centerpartiet vill inte vara delaktiga i ett ja för att avveckla strandskyddet i och med det nya materialet på bordet. Miljöpartiet, SD och Socialdemokraterna hakade på.

Men hör och häpna – Moderaterna, Folkpartiet och KD kände inga problem med att säga ja till att avveckla strandskyddet, TROTS den uppenbara manipulation av materialet som framkom via Mörnstads powerpointpresentation. När sen ajourneringar och kaos uppstod säger en säker källa att dessa partier på initiativ av Torgny Brenton (Kd) och Kerstin Gustavsson (M), kommunalråd uttalat att ”det här klarar vi inte att få igenom vi begär minoritets remiss” – och så gjordes. På så vis förhindrade dessa tre allianspartier att C, Bp, S, Mp och Sd fick igenom att processen skulle återgå till det belut som låg fast i janurari 2013 – för att sen göra om och göra rätt samt att göra en utredning av manipulationerna.

Betänk att detta försigick med kameran på så allt finns dokumenterat. De tre allisanspartierna som försökte få igenom det manipulerade materialet kommer nu att syna Mörnstads kritik och material  – inte för att gå till botten med manipulationerna utan för att försöka sätta dit Mörnstad.

Någt skapligt oroande har inkommit till BKF dagen efter KF – nämligen att sändningen av KF när detta ämne dryftades plötsligt fick störningar och åhörare fick svårt att förstå vad som pågick.

Vilken värld vi lever i..

Så här gick det till:

Håkan Mörnstad Björepartiet lade igår via en powerpointpresentation fram bevismaterial för att processen för att häva och ändra strandskyddet kring och i Norrvikens trädgårdar har manipulerats. Det betyder i en förlängning att någon eller några rent ut sagt har myglat med processen och strandskyddets dragning på kartan. Bl.a kunde vi se att någon ändrat utseendet på dragningen runt ett vattendrag som går upp och in i Norrvikens trädgårdar och förbi just det område där Lilla Båstad (läs Peab och peabsfären) vill bygga en väg in mot ett planerat hotell i trädgårdarna. Avståendet för strandskyddet längs vattendraget var tidigare 100 meter på var sida men hade nu manipulerats och smalnats av betydligt just där vägen till hotellet planeras så att vägen inte längre låg på strandskyddet.  Men det var inte det enda. Se webbfilmen från KF för att få mer detaljer: https://bastad.solidtango.com/

Linjerna för strandskyddet har alltså ändrats markant och det utan att något beslut kring detta finns över huvudtaget.

Vidar har Länsstyrelsen gjort allt för att motarbeta och avsevärt försökt försvåra för Mörnstad i sina försök att få offentliga doument utlämnade – bevis för detta finns.

Erik Paulsson PEAB och Peabsfärens toppfigur har vid ett personligt möte sagt till Mörnstad att Länsstyrelsen inte är något problem och har vid detta möte berättat för Mörnstad att han haft personliga möten med landshövdningen. Det kallas för ministerstyre och är helt och hållet olagligt. Mötena ska inte finnas dokumenterade i någon kalender vilket är ytterst anmärkningsvärt hänvisande till de enligt Paulsson uttalade att Länstyrelsen inte är något problem samt ministerstyre.

Vi kommer fösöka få tillgång till powerpointpresentationen och lägga ut här.

Kommentera gärna!

BkF.

Annonser

En reaktion på ”Politiker visar dokument och en process som pekar på oegentligheter av strandskyddets dragning kring Norrvikens Trädgårdar..

  1. Moderaterna är välkända väktare av Peabs planer och flera duktiga medhjälpare visar sitt stöd i politiken. Skamligt och oförsvarligt. Vem är det egentligen som styr vår kommun? Det sista var en fråga ställd på skoj. Alla vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s