Garage blir konferenscenter – toaletter blir café..


Samhällsbyggnadskontoret har tagit fram ett Inriktningsdokument för Båstad Hamn.

Politikerna skall nu ta ställning till hamnområdets utveckling. I dokumentet nämns bl.a att gäster och besökare av Hotell Skansen tar upp en del av parkeringsplatserna vid hamnen. Vi befarar nu vad detta kan betyda i en förlängning då den senaste utbyggnaden av hotellet som var ett bygglov för ett garage istället använts till annat och är idag en del av konferenscentret.

I dokumentet talas även om offentliga toaletter i hamnområdet men där nämns endast de offentliga toaletterna vid Badkrukan och handikapptoaletten vid fiskekajen.  Man säger i dokumentet att det finns behov av offentliga toaletter även vid Gulstad, dessa vill Hamnbolaget nu bygga om de får arrendera Brunnsparken.

I dokumentet ”glömmer” man nämna att det finns offentliga toaletter på baksidan av marinan samt i den i år tillbyggda delen av Bakfickan. Dessa toaletter var anledningen till varför man ville ha och fick bygglov att bygga på kommunens parkmark – men blev det bara toaletter..

Dokumentets upplägg visar tydligt att samhällsbygnadskontoret springer Hamnbolagets ärenden och anpassar dokumentet och behoven för att underlätta vidare exploateringar för desamma. Hur kan kommunanställd personal mörka verkliga fakta utan att protestera – var ligger påtryckningarna och hur ser de ut..

Tydligt är att här finns en agenda och ett samarbete för att trixa sig förbi lagtext och befolkningens kännedom och delar av kommunens personal är en del av den..

Nu återstår att se vad politikerna tänker göra – men känner vi dem rätt så är en viss grupp av dem inblandade i den här agendan och kommer via sina arbetsmetoder och kanaler se till så det går igenom.

Vi fortsätter skärskåda eländet i hamnen och i kommunen och hoppas innerligt att NI väljare tar ett ansvar inför nästa val och läser på och tar ställning bort från dessa korruptionsliknande arbetsmetoder som allt mer genomsyrar vår kommuns framfart.

BKF

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s