Exploateringsgshajjar har guldfil för sina byggen, vanligt folk kan få överklaga till europadomstolen..


Bl.a med anledning av följande artiklar – Kattvik och Faritshult samt pga att HD/NST inte tar in följande skrivning:

Det är med starkt tryck på att jag ser det som ytterst anmärkningsvärt att politikerna i vår kommun inte tar ansvar för alla dessa kostnader som gör att budgeten gapar – det är ingen balans alls i vad som går ut i ena änden och in i den andre.

Summan för dragningarna till Kattvik är redan uppe i ca 20 mille, Åstadprojektet 200 mille och det innan första spadtaget satts i marken. Och varför inte nämna den icke bland politiker förankrade och påbörjade planeringen av Båstad centrum som fd kommunchef Tomas Rikse drog igång på eget bevåg  i samarbete med Peabsfären och som Peab bekostade men som kommunen vägrar betala tillbaks trots Miljöpartiets motion, osv, osv. Enorma utgifter för boendeformer med övervägande del bostadrätter som antingen inte kommer att bli av eller som gynnar endast en viss grupp av befolkningen samt exploateringshajjarna.

Parallellt ser vi en allt mer stegrad åldrande befolkning som får dela på en allt mer bantad omsorg.

Pga alla dessa felriktade och onödiga utgifter ska det nu alltså ånya dras ner inom välfärdsbenen för att klara budget, framför allt inom vård och omsorg och barn och skola – för vilken gång i ordningen och finns det över huvudtaget något mer att dra ner på.

Så mycket var det med det stora yttrandet om att efter vårdskandalen i kommunen skulle kommunen bli en av Sveriges bästa inom vård och omsorg.

Den kommunala utjämningsprincipen ska täcka upp så att välfärden inte påverkas heter det, men varför räcker det inte då och vem har översyn av att dessa pengar läggs i rätt pott , är det socialstyrelsen? För med tanke på att där inte finns den budget som krävs för att driva en välfärd i balans så betyder det att kommunen använder den potten till något annat –  och det ska upp på bordet i rödaste rappet var dessa pengar går.

Vi vet redan men vi vill höra det också..

Alliansen har visat sig driva kommunen i fördärvet – ansvarslöst och med obalans i de avgörande frågorna. Man frågar sig hur allt detta kan vara möjligt.

Jo, delvis med lite hjälp av socialdemokraterna genom den oheliga alliansen där socialdemokraterna fick oppositionsrådsposten iställe för Bjärepartiet som var det största oppositonspartiet – resten kan ni räkna ut själva.

Men man kan även lägga skuld på och rakt ut säga att centerpartiets roll att gå med i en allians var rent ansvaslöst och är den springande punkt som kunde gjort skillnad.  Av M, Fp och Kd (med styret som tog över Kd inför förra valet) hade man inte kunnat vänta sig mycket mer.

Att bl.a Anette Åkesson fd kommunalråd M har intressen i Kattviksormådet vet vi redan, Rutger Arnhult Erik Paulssons lärling lär äga minst 25 tomter – men det slutar säkert inte där. När sen en vanlig privatperson vill stycka av sin tomt eller bebygga en granntomt, ett garage, ja det finns otaliga exempel vi känner till från bygden då kan det bli tvärstopp – som t.ex i fallet i Faritshult, och i vissa fall kan det bli tvunget att överklaga ända upp i eu-domstolen för att kommunen ska ge enskilda privatpersoner samma rätt. Ta en titt bara på Norrvikens Kust – där finns material på högar om varför det inte borde ske eller inte är lämpligt att bebyggas – men vem bryr sig, ja verken länsstyrelsen eller kommunen då det är peabanknutet.

Det känns som att alliansen kör på hej vilt nu innan mandatperioden är över för sen kanske det är slut – vem vill rösta på partier och poltitiker som inte bryr sig om sin befolkning.

Nej, det är inte utan att jag börjar fundera över när jag var med i centerpartiet och vi diskuterade huruvida vi skulle gå med i alliansen eller ej att jag ser längre än så idag – kan det vara så att några i centerpartiet var förhandsinformerade och redan visste vad som skulle hjälpas fram under denna mandatperiod och som krävde en röstdominans som bara en allians skulle kunna ge? Fanns där redan en agenda som bara några var invigda i inom de olika allianspartierna – var det därför beslutet om att centern skulle vara med klubbades? Hade centern inte ingått utan valt en oppositionsplats hade flertalet av de rent hiskeliga beslut som satts i verket denna mandatperiod inte kunnat ske och centern hade haft kvar sin ryggrad,  behållit sin position som ett av kommunens viktigaste och mest trovärdiga partier samt inte svikit sin ideologi och sina väljare i sina så vitala frågor för bygdens fortlevnad för alla.

Torbjörn Ziegler stadsarkitekt i kommunen, hämtad dirket från NCC,  Anette Åkesson fd kommunalråd M, men även anställd på PEAB, Tomas Riksde, fd kommunchef och nu flyttad till en annan Peabdominerad kommun Älmhult, samt Tomas Andersson partiledare för Fp och sittandes på stolar på de mest strategiska posterna för dessa exploateringar. Dessa 4 personer är nyckelpersoner för samarbetet med Peabsfären, Hamnbolaget, Åstadprojektet och ett flertal andra planerade exploateringar som hamnen, Norrviken och Norrvikens Kust, Kattvik, Englandsdalen, mm..

Samtliga nämnda namn har slutat eller ska sluta, utom Tomas Andersson. Anderssons position är navet som gör det möjligt med sina kontakter med nämnda sfärer och samtidigt strategiskt placerad inom politikens stolar.

Jag hoppade  av för jag kunde inte sitta och medverka till det elände som jag såg hända mitt framför mina ögon utan att kunna påverka. Och nu måste ni väljare precis som jag våga ta ställning och ta er upp ur sofforna och skaffa er en fördjupad insikt och inte bara sitta hemma och prata.

Vi behöver aktion, fullt och målinriktat arbete för att spräcka denna bubbla av elände för kommunen – annars kommer det sluta riktigt illa..

Helena Kruse/medlem i BKF och administratör

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s