Mer ”hagel” i Båstads kommun – VAKNA!!


  •  Åstaprojektet blir enligt vår uppfattning inte av. Sen vår Kommunchefen Tomas Rikse blev handplockad till en annan kommun vågar politikerna nu öppet skruva på sig angående detta rent hutlösa riskprojekt om minst 400 lägenheter till övervägande del bostadsrätter. Rikse gjorde samma groda i Flens kommun – det kostade den kommunen runt 50 miljoner innan floppen uppdagades. Vår kommun har redan lagt minst 20 miljoner och spaden är inte ens satt i marken. Floppen är uppenbar.
  • Studentbostäderna snett bakom kommunhuset har visat sig vara en lukrativ business. Det då sittande fd kommunalrådet Anette Åkesson (M) har starkt medverkat till att sälja en av kommunens attraktivare tomter till en enskild exploatör via Båstad privata gymnasium för 1 Milj kr med återköps klausul, där kommunen förbinder sig att köpa tillbaka tomt och fastighet för 19,8 miljoner.  Denna affär kostade Båstads kommun 3,7 Milj i olika avgifter (alltså en förlustaffär för kommunen och kan i våra ögon klassas som enskilt gynnande). Det är det sedvanliga gänget som är inblandade inom de olika nätverken i vår kommun som via kontakter inom politiken, kryphål i lagen och lek med ord håller på att sko sig och exploatera sönder kommunen.  Läs följande artiklar: 1 samt kommentarer.

Den gemensamma nämnaren för dessa gynnanden och strategier är fd kommunalrådet Anette Åkesson (M), Tomas Rikse fd kommunchef, Tomas Andersson (FP) samt Peabsfären med nätverk och underbolag.

Kommunens ekonomi dalar allt mer, underskottet ser ut att bli större än förra året vid den här tiden och det blir allt mer uppenbart att de beslut som gjordes med Anette Åkesson och Tomas Rikse vid rodret bör rivas upp och det med blixtens hastighet för snart är det kört.

Till och med en idiot kan fråga sig hur allt detta kan få pågå utan at något görs eller kan göras. Revisionens arbete är endast förslag och förebyggande och det är i stort sett omöjligt att stämma en kommun och vinna.

Det finns bl.a följande tänkbara svar på eländet: lagar som medvetet skrivs för att gynna nätverk och kapitalet, Sverige är superkorrumperat (se vår länk i översta högra hörnet ”Den Nya Välfärden”), köpta politiker och tjänstemän (korruption och olagliga fördelar är ohyggligt vanligt inom den kommunala apparaten, så vanligt att man fått gå in och se över lagstiftningen som då tyvärr endast blivit rådgivande vis SKL), fega politiker och tjänstemän.

BKF kommer så snart vi får möjlighet att reda i olika beslut i kommunen, vilka som varit drivande och vilka som varit inblandade. Vi vill få en bild av gynnande, carteller, nätverk, politiker namn, tjänstemanna namn, mm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s