Båstadhem – finns det en dold agenda..


Alliansen och Båstadhem säljer ut kommunala fastigheter till förmån för nyproduktion vilket innebär att boendekostnaderna för hyresgästerna ökar.

Båstadhem beräknar att sälja ut hyresrätter för 135-150 Milj för att sedan låna upp ytterligare 270-300 Milj för att kunna nyproducera bostäder,  dessa nyproducerade bostäder kommer att få boendekostnader som gör att bostäderna inte kommer vara tillgängliga för ungdomar och unga barnfamiljer.

Detta medför att Båstadhem går stick i stäv mot sina intentioner för verksamheten. Konsekvensen riskerar att bli att lägenheterna inte blir uthyrda.

Utöver detta så drar Båstadhem på sig skulder på ca 300 Milj med en årlig räntekostnad på 10-15 Milj.

Båstadhem vill dessutom köpa upp kommunens fastighetsbestånd för 400 Milj med lånade pengar och kommunal borgen för att sedan hyra ut lokalerna till kommunen igen med kontrakt på 20-25 år.

Jag hoppas nu verkligen att folk inser vad som är på gång i kommunen, då detta riskerar att äventyra kommunens ekonomi för all framtid samtidigt så har Båstadhem klart visat att de inte lever upp till sina intentioner utan gör tvärt om som de har förbundit sig och då kan man ju undra om det finns någon dold agenda?

Med tanke på alla dessa turer som varit inom Båstadhem de senaste åren så är frågan om vi kommuninvånare verkligen skall låta Båstadhems styrelse få förvalta över 1000 Milj av kommuninvånarnas gemensamma tillgångar med minimal politisk insyn för Båstadhems styrelse begär samtidigt att slippa rådfråga politikerna vid utförsäljning av fastigheter, mm.

Detta kan bara stoppas av politikerna och ni måste agera nu!

För övrigt vad har Anette Åkesson (M) och fd kommunalråd med detta att göra?
Så vitt jag vet så är hon numera riksdagspolitiker och har lämnat kommunpolitiken bakom sig eller har hon fler arbetsgivare som vi inte vet om?

av pseudonymen Patrik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s