När politikers privata intressen går före de kommunala..


Det är kaos på bostadsmarknaden i vår kommun..

Samtidigt sköts den efter logik i flera angränsande kommuner..

Här en lista på artiklar gällande Båstadhems framfart.

Befolkningsökningen är i stort sett plus minus noll i vår kommun samtidigt byggs  bostadsrätter i en osinande hastighet och hyresrätter görs om till bostadsrätter. Detta sker till övervägande del i Båstad och Torekov tätort. Övriga tätorter på halvön står sig i stort sett slätt utom Förslöv som har en del lägenhetsbygge på gång.

Bilden är tydlig..

En medveten segregering står i fokus för dem som ”äger” dessa ärenden och som är med och banar väg för dessa fastigheter – men varför? jo, det är i dessa orter man kan maximera beloppen och göra de största vinsterna på bostadsrätter. Bit för bit bebyggs Båstad och Torekov för dem som har råd att punga ut och ingen yta blir kvar för hyresrätter och vanligt folk eller gamla och unga som levt och vuxit upp på dessa orter.

Segregeringen är medveten för att just höja värdet på marken för att så stor vinst som möjligt ska kunna tas ut. Den humanistiska aspekten har helt lagts åt sidan.

Kaoset når inga gränser. Man har struntat i den lovade inventeringen av antalpersoner och familjer i kön samt korrelationer med behovet, ålder, kön, familjesituation, anatl i familjen, social status, osv.. Däremot  beställdes en analys av allmännyttans  organisation Sabo som var starkt negativa till att bygga 30 lägenheter per år. En analys som Båstadhem helt struntade i och samtidigt gjorde ner.

Kravet på 30 lägenheter per år har fastlagts politiskt men är inte kopplat till verklighetens vaken behovsmässigt eller ekonomiskt. Detta i en period då alla ekonomiska bistånd från staten och andra instanser dragits tillbaka.

Båstad kommuns framtid menar att det är såhär det blir när det blir möjligt för politiker och tjänstemän att parallellt arbeta för egna intressen av exploateringar och fastighetsägande i kommunen och samtidigt innehar de mest betydelsefulla posterna för att så smidigt som möjligt få sina intressen att maximeras.

Denna maximering sker i en agenda med ett stort företag och anknytande doterbolag.

När man tittar på bilden av ägare, styrelsemedlemmar i dessa företag, politiker, tjänstemän, lokala nätverks centralfigurer så är hela spindelnätet hur tydligt som helst.

Det är samma namn som figurerar om och om igen och vi vet redan på förväg vilka namn som kommer lyftas till olika poster och ansvarsuppdrag inom det kommunala.

Inget av detta hade kunnat ske om inte de politiska partierna inte hjälpte fram det. Och vilka är dessa?

Alliansen..

..och den oheliga alliansen som består av moderaterna, folkpartiet och socialdemokraterna. Socialdemokraterna som fick oppositionsråds posten trots att bjärepartiet var det största oppositionspartiet.

Maktkoncentrationen och de namn som hela tiden ses tillsammans är snart total..

När sen Båstad turism och näringslivet går samman som det lobbas för nu så är läget helt låst..

Det är samma namn om och om igen. Namn i politiken, bland tjänstemännen, de privata företagen som syns i dessa styrelser för alla de avgörande intressena för Båstads kommun.

Vi har frågat oss varför så många politiker är med och backar upp det här – och vi får hela tiden svaret att de som röstar med gör det för att de är rädda..

Vem och vilka är de rädda för?

Vad är hållhaken och varför går man inte man ur huse och berättar för folk hur det går till?

Har de något att vinna?

Inför valet kommer vi att försöka blottlägga så mycket som möjligt av det här för allmänheten och hur det kan vara möjligt att lagstiftning och demokrati är så handfallen. Det vi kan säga i dagsläget är att detta är finurligt ordnat sen länge för att dessa figurer SKA kunna härja och sko sig från högsta instans i en webb ända ner till den lokala marknaden.

Sverige är en guldgruva att sko sig på via dessa maktsfärer..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s