Fler prekära kommunala angelägenheter..


Så vad har vi mer som haglar..

  • Försäljningen av 50000 kvm kommunlokaler till Båstadhem – ger ett antal hundra miljoner till kommunen som sen istället ska hyra lokalerna av Båstadhem, en på sikt riktigt dålig affär för kommunen då det blir dyrare att hyra än att äga. Båstadhem sitter nu på allt fler viktiga och strategiska fastigheter i kommunen. Det finns viktiga röster som menar inklusive oss att det bara är en tidsfråga innan Båstadhem privatiseras med den ledande inom Båstadhem, Jan Ahlström, i spetsen som ägare/delägare/bulvan. Ahlström som redan äger flera fastigheter i kommunen, ingår i det lokala nätverket för exploateringar och fastighetsägande. Ahlström som fick sin gigantiska villa som inte gick att sälja uppköpt av Erik Paulsson.
  • VA dragningen till Kattvik har blivit en flopp och kostnaderna skenar iväg långt över de ca 14 miljoner som beräknats.
  • Planer på exploatering norr om Norrviken och kring den gamla Toffelfabriken samt ner mot Kattvik är också på tapeten. Personer som äger delar av marken är bl.a fd komunalrådet Anette Åkesson (M), samt Rutger Arnhult som gått i lära i många år hos Erik Paulsson. Kommunen lär dessutom hålla på stora markområden för Peabs räkning sen lång tid tillbaka inför utvecklingen och exploateringen av området som tidigare inbegrep en golfbana samt en stugby.
  • Erik Paulsson har länge pratat om att bebygga hela skälderviksremsan mot Torekov, det som behövdes var att sydvatten kopplades på kommunens vattennät. Det är ordnat sen förra året och i och med att Antonia A:son Jonson till slut fick igenom sitt bygglov i Burensvik, söder om Torekov på kustskyddat område där man enligt lag och förordning inte ska få bygglov. Bygglovet beviljades egenhändigtpå delegation av KS genom fd NCC anställde och nuvarande Båstads kommuns bygglovschef Torbjörn Ziegler. I och med denna förändring är kustskyddet numera tummat på och vi kan vänta en ökad exploatering. Bjärehalvöns kustremsa är skyddat pga ett unikt djur- och naturliv.

Fler uppdateringar kring kommunens haglande och tveksamma verksamheter kommer inom kort.

Båstad kommuns framtid – genom Helena Kruse administratör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s