Att dölja den egentliga agendan..


Hur mycket av spetsad aktivitet kan på pågå i en kommun samtidigt – hur mycket klarar en kommun och dess innevånare?

Vår kommun håller på att slå alla rekord – var ska vi börja..

Båstad kommuns framtid misstänker att alla dessa projekt och förehavanden som haglar över kommunen sen en tid är ett sätt att förvilla och trötta ut medborgaren och dem som försöker engagera sig så att den bakomliggande agendan inte ska komma till ytan och diskuteras offentligt. Men även att i en förlängning få demsamma att känna sig maktlösa att påverka.

Hamnområdet: båtfolket sätts på vänt till fördel för privata intressen hos nätverket och centralfigurerna som härjar i hamnen. Restaurang Hamnkrogen ska byggas ut och båtklubben ska sitta på undantag på övervåningen istället för den stuga de hade innan där förbipasserande lätt kunde kila in för olika spörsmål och annan aktivitet. Att en båtklubb har sin aktivitet på marlplan är en självklarhet  – det handlar om tillgänglighet och verksamhetens betydelse för båtfolket och det marina i hamnen. Skandal att det som är marint och grundbulten för det marina ska sättas på undantag. Med denna prioritering att ta bort möjligheter för klubben visar arrendatorerna och hamnklanen var de står och vad som är viktigt för dem med sina exploateringar – inte båtfolket och det marina i alla fall.

Det positiva är att kommuninnevånarnas lobbying mot de svarta bodarna och padelbanans placering har fått gehör. Nu blir det istället mobila bodar och en ny plats för padelbanan i hamnområdet. Det är inte klokt egentligen att man ska behöva skriva detta – men det är såpass ovanligt här att något går åt ett annat håll än till fördel för exploatörer, centralfigurernas intressen eller gänget i kommunhuset som kör en egen agenda, de flesta moderater och folkpartister.

Träden intill caféet har huggits ner och nu väntar en utbyggnad  med toaletter mm. Kommer bygget att stoppa där? Ska fler träd fällas och anslutande byggnader föras till..

Med tanke på vad som presenterades vid medborgardialogen för hamnen så kan det exploateras hur omfattande som helst – men det kommer ske bit för bit så att vi övriga inte hinner fatta vad som är i görningen..

Bl.a  ligger en multisportarenan i hamnområdet som förslag från peabsfären och nätverket i hamnen – ska bli intressant att se om den blir verklighet. Kanon med en multisportarena men inte i hamnen.

Norrvikens Trädgårdar: här händer mer än vad de flesta känner till. Norrvikens kust nedanför trädgårdarna är på gång och trots tidigare nekanden kommer nu alla flervåningshusen att byggas istället för det lägre antal som fastlagts tidigare. Länsstyrelsen har gått förbi alla krav och ändå godkänt – salamandrarna ska få en konstgjord miljö och hur många som kommer dö på vägen innan bygget är klart törs vi inte tänka på.

Själva trädgårdarna är i full aktivitet. Det är gratis inträde hela sommaren pga trädgårdarnas tillstånd efter år av misskötsel, misskötta av samma person som står som ägare av Lilla Båstad som då arrenderade området med stiftelse stadgekrav om skötsel men som inte följts – Erik Paulsson – sanktionerat av stiftelsen och Länsstyrelsen vilket är oerhört märkligt. Idag när Lilla Båstads köp gått igenom haglar möjligheter och aktiviteter där ute. Allt det som Stiftelsestyrelsen påstod var en omöjlighet att få till stånd under den period som Paulsson arrenderade. Vi vet alla att det här var en taktik för att ha något att peka på som anledning för att området behövde få ett övertagande. Vattentäta skott i planen i samråd med inre kretsar i kommunhuset och andra springpojkar på hög nivå. Båstad kommuns framtid har förstahandsinformation kring uttalanden från tungt juridiskt kunniga personer men som inte törs ställa upp pga den maktförskjutning som råder i Sverige där demokratibegreppet inte har någonting med verkligheten att göra och där korruption är så utbrett att varken lag eller någon form av ordning kan råda i sin rätta och fulla bemärkelse längre. Hemskt att säga, men en tung verklighet vi lever med idag. Nätverken kring korruptionen och att hålla demokratifrågor under bordet sträcker sig ända från högsta instans inom maktsfären ner till lokala frågor och personer där. Makteliten skor sig på hela Sveriges bekostnad och via olika politiska- och maktplattformar. Maktkompisarna har en lekstuga där det ena ger det andra och när det gäller statliga, regionala och kommunala frågor så går det inte att komma åt. Riktlinjer har tagit över lagtext och föregyggande arbete har tagit över anmälningar. Framför allt en kommun går inte att komma åt när den missköter sig även när det gäller ytterst grova förseelser. Hur många har råd att själva driva en process mot en kommun – processer som en privatperson eller privatpersoner knappast vinner.

Trädgårdarna tycks spira i frid men så är inte fallet. Samtidigt som lugnet lägger sig med gratis inträde pågår en förbril aktivitet för att metodiskt jobba sig fram i området och via olika myndigheter och maktpersoner för att driva igenom så mycket som möjligt av ursprungsplanen av Lilla Båstad. Till att börja med är det stora planer för byggnation som pågår i hela parkeringsområde där ett helt samhälle ska byggas upp. Det blir en helt ny stadsdel med flervåningshus både i detta område och nedanför trädgårdarna vid Norrvikens kust. Vissa prekära och avgörande frågor hanteras för tillfället men kan inte tas upp i dagsläget. Det gäller bl.a en överklagan.

Åstadprojektet: tycks aldrig komma till skott. Nu har det visat sig att den sen så länge planerade tågstationen vid tunnelns mynning i ansluting till det nya bostadsområdet Åstad inte ens har någon mark. I dagsläget finns ingen ägd yta att bygga stationen på. Halleluja..

Vad som händer med Åstad och när det drar igång vet vi inte. Projektet är kantat med skandaler och märkliga förehavanden och uttalanden från visst politiker håll samt från fd kommunchefen Tomas Rikse. Inte för inte med inblandning av Peabsfären. Tomas Rikse drog igång ett liknande projekt i Flens kommun som kommunchef där. Det projektet gick i stå och kostade kommunen över 40 miljoner kr. Använd sökfunktionen på vår sida så hittar ni info om detta.

Kommunen har sålt sina lokaler på 50 000 kvm till Båstadhem och ska sen hyra dem av Båstadhem. Summan som kommunen får för försäljningen anar vi ska gå till bl.a Åstad – det handlar om hundratals miljoner. Vi kommer snart lägga upp revisionens rapport kring Åstad här på vår sida.

Hotell Riviera: ett anrikt gammalt hotell med fantastiska lokaler från en svunnen tid ska nu exploateras av en del av centralfigurerna och peabsfären. Hotellet ligger vid havet och kustremsan Laholmsbukten nedanför hamnen och Malenbadet. Enligt vad vi hört kommer även den minnesvärda delen av anläggningen att förstöras. Här ska växa fram en jätteanläggning och vi förmodar att det så småningom även kommer inkludera Malenbadet bassängen. Så passa på att njut av Malenbadet – det kommer med största sannolikhet att ske förändringar i området.

Industrilokaler: planers nu vid tunnelns södra mynning i Förslöv. Rätt eller ej – många menar att läget är fel, att det istället skulle placerats längs med E6:an nedanför Rasta platsen.

Tennismuseet: på Dahlmanska tomten vet vi inte så mycket om i dagsläget. Birgit Nilsson statyn har placerats och vi förmodar att museet kommer till stånd. Vad vi oroar oss för är den byggnation som ska ske ovanpå museet. När Peabsfären är i farten sker inget utan att få något i gengäld. I detta fall att få bygglov ovan mark på denna så vackra yta med sikt ut mot havet från torget sett. Snart ser vi inte havet längre.

Ett flertal andra spörsmål och projekt pågår i kommunen och vi återkommer snart med detaljer kring detta. Har ni åsikter kring ovan så lämna gärna en kommentar.

Båstad kommuns framtid, Helena Kruse vid pennan frånvarande i tre månader pga familjeskäl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s