Om dina kommunala chefer tycker du är obekväm kan du förlora ditt jobb..


Båstad kommuns framtid har nu ett antal fall på bordet där kommunanställd personal på olika sätt avvecklats från sin sysslor och jobb inom kommunen på varierade kränkande och trakasseriliknande sätt.

Den gemensamma nämnaren som vi kan utläsa och som de själva menar är att den utpekade har tagit sig rätten att ifrågasätta spörsmål som rör arbetssituationen. Några arbetsincidenter av att ha misskött sig finns inte.

Olika former av trakasserier och märkliga hanteringar från chefshåll har i dessa fall lett till att personal till slut själva säger upp sig, omplaceras och då inte ovanligt till sysslor som de är överkvalificerade för, genomgår ett tvivielaktigt och nedvärderande hanterande och bemötande som till slut bryter ner och slutar med ett knäckt självförtroende och ett avslut som de inte förstår.

Det sägs att inget kan hända dig så länge du är fackligt ansluten. Men det stämmer inte. Vi kan berätta att personal om och om igen vittnar om att det inte är ovanligt idag att de fackliga ombuden och skyddsombuden hellre går sina chefers ärenden än tvärtom.

Kommunen har dessutom kärnvärden för sina anställda som ger en oerhört snäv rättighet för den anställde att röra sig på vad gäller yttrandefrihet.

Bästad kommuns framtid kommer nu i en serie av intervjuer med Arbetsmiljöverket, Socialstyrelsen, Kommunal, Kommunchefen, m.fl. ta reda på vad det här handlar om och hur det kan komma sig att Sveirges demokrati, yttrandefrihet och enskilda människors rätt i arbetslivet hårdnat så brutalt och utan någon mölighet för den utsatte att hanteringen och agerandet synas och ifrågasätts av en statlig myndighet.

Så ser vår demokrati ut i Sverige idag. Det finns ett stort glapp mellan verklighet och ord. Och den lilla människan har i stort sett inget skyddsnät.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s