De försa sig – vem arbetar de lokala moderaterna och folkpartisterna för..


2013-01-23 klubbades det nya förlaget till strandskydd runt bjärehalvöns kust igenom på kommunfullmäktige i Båstads kommun.

Tre olika förslag låg på bordet men Centerpartiets var det som vann budgivningen – och det kan jag säga att vi är oerhört tacksmamma för.

För första gången under denna mandatperiod lämnade Centerpartiet fullt ut sin comfortzoone i alliansen och stog på sig för Bjäres väl och kommande generationers rättighet och möjlighet att få fortsätta avnjuta den unika djur- och naturupplevelsen längs halvöns stränder och kustremsa.

Jag förmodar att det var nu eller aldrig som Centerpartiet skulle sätta ner foten. Viktigt att notera dock är att hela det Moderata och Folkpartisktiska blocket röstade nej, utom Tony Ivarsson (M) som lade ner sin röst. Tony är nog den enda moderaten i KF som törs gå sin egen väg, med tanke på partipiskan i det moderata partiet och det ska Tony ha en enorm eloge för. Men var är ni andra?

Det som är riktigt allvarligt och som kom fram med största tydlighet i detta scenario är att övriga moderater samt folkpartister genom Kerstin Gustafsson (M) kommunalråd och Tomas Andersson (Fp) – ordf i samhällsbyggnadsutskottet och en av ledamöterna i KS, involverad i olika nätverk på bygden som har med arrende av centrala kommunala ytor att göra samt delägare i desamma och sittandes på diverse stolar som har med den lokala exploateringen att göra – nu visat och försagt sig vad gäller strandskyddet och kopplingen till Lilla Båstad. Lilla Båstad som säger sig ha dragit sig ur exploateringen och annekteringen av Norrvikens trädgårdar. Både politikerna avslöjade att de inte ville gå med på det föreslagna strandskyddet då de hellre ville värna om Lilla Båstads exploateringar.

Osökt och mitt i strandskyddsdebatten blir man nu ånyo tvungen att fråga sig vad det är för politiker och värderingar vi har i dessa två partier? I alla lägen och i alla debatter väljer de näringslivets och exploatörens väg och vänder mjuka-, miljö-, djur- och naturvärden ryggen. Är det traditionell moderat och folkpartistiskt partipolitik? Låt mig säga nej – det har med andra agendor att göra, tyvärr. Det märkliga är att de om och om igen kommer undan med det.

Denna gång gick det inte – och framöver kommer vi se allt mer av det kan jag lova för vi mobiliserar oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s