Här ligger en mycket stor hund begraven..


”– Antalet intressenter har ökat väsentligt bara i dag (torsdag, reds anm.). Vilka intressenterna är vill han inte berätta. – Jag vet mer efter helgen. Men det spänner över hela spektrat, alltifrån att behålla delar av verksamheten som finns i dag till att ha arrangemang och rockkonserter, säger Ingmar Grönvall.” (Ingmar Grönvall är konkursförvaltare).

Läs hela artikeln.

Stiftelsestryrelsen hävdar att de arbetat stenhårt med att hitta lösningar för Trädgårdarnas överlevnad. Men trots upprepade försök att få se en verksamhetsberättelse har varken vi i Båstad kommuns framtid eller oss veterligen någon annan fått tillgång till ett underlag som visar hur man arbetat med verksamheten och försöket med att hitta en arrendator.

När konkursen nu är ett fakum står plötslig intressenterna i kö och intresset och idéerna för Norrvikens Trädgårdar tycks vara hur stort som helst.

Varför har inte Stiftelsestyrelsen lyckats hitta dessa intressenter för arrende?

Några av oss i Båstad kommuns framtid tror inte för en sekund på att dessa hårda försök har gjorts. Vi tror snarare att här finns en gedigen plan för hur man ska komma förbi olika hinder så att exploatören ska kunna förvärva trädgårdarna för ett så lågt pris som möjligt och med så få restriktioner som möjligt.

När riksintresset var ett faktum drog sig Erik Paulsson ur. Paulssons och Co har plöjt ner ca 20-27 miljoner i Norrviken genom åren om man gissar rätt. Skulle exploatören nu bara släppa planerna med denna enorma förlust..

Nej, några av oss tror att konkursen valts för att komma förbi vissa restriktioner som löses upp i och med att stiftelsen sätts ur spel och därmed banar väg för större möjligheter att genomföra en exploatering.

Även om inte Lilla Båstad blir verklighet så misstänker vi att ett nätverk med i stort sett samma figurer som vi alltid brukar höra talas om i exploateringssammanhang i kommunen går in och förvärvar området. T.ex Båstadföretagarna.

Det finns misstankar om att detta har planerats upp i samråd med en liten grupp politiker och tjänstemän i kommunhuset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s