Varför anmäler ingen – vem granskar kommunrevisorerna – är kaoset en medveten täckmantel för att fritt kunna agera och sen ha något att skylla på..


”Kaos”, trixande, vilseledande och bristande styrning bland politikerna i olika projekt och demokratiska frågor. Men ingen anmäler.

Vi har bara revisionen att lita till, men vad kan de göra de är ju bara rådgivande. Dock ingår i revisionsarbetet att vända sig till oberoende på området och expertis. Se följande länk.

Efter vilka direktiv arbetar revisionen? Och hur kan de enskilda revisorerna granskas? Med handen på hjärtat följer kommunens revisorer en och samma ledstjärna – att reda i detta ”kaos” för medborgarna och kommunens bästa. Eller arbetar en del av dem indirekt för sitt partis bästa? Hur kan denna revision bli helt sund, ärlig och objektiv när revisorerna företräder några av partierna i alliansen? Kan det vara så att någon eller några av revisorerna genom sin revision bidrar till ”kaoset” och på så sätt ”hjälper till” att vidmakthålla den rådande situationen för att hjälpa fram sitt parti att kunna fortsätta att balansera på det demokratiska begreppet?

Det har redan hänt såpass påtagliga saker samt en väv av förehavanden och trådar som gör bilden tydlig, även om man så bara tittar rent allmänt på styrningen.

Vi har flera oppositionspolitiker som gång efter annan i både KS och i KF lyfter detaljer som borde synas, tex att det hänt att ord, detaljer och meningar i dokument försvinner innan de justeras när det handlar om exploateringar. Vi har även tydliga gynnanden och bristfälliga upphandlingar.

Hur lagligt är det att balansera på denna smala skiljelinje om vad som är lagenligt och inte..

Bifogar en länk till SKL och deras skrivning om kommunal revision – bedöm själva vad ni tycker. Personligen tycker jag det är luddigt och intetsägande skrivet och oroväckande för vår demokrati att riskdagen har en sån godtrogen syn på hur revisionen och kommunerna behandlar demokratifrågan och möjligheten för revisionen att få slagkraft och gehör.

Kommentera gärna.

klicka på bilden så kommer du till arikeln skriven av ARENAGRUPPEN som bl.a handlar om hur dålig ekonomi blir täckmantel för kommunalt trixande.

kommunsektorn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s