Det senaste i vår kommun..


Norrvikens Trädgårdar kommer inte att exploateras av Lilla Båstad – Erik Paulsson hoppar av exploateringen och stifteslestyrelsens ordförande Anders Persson avgår.

Norrvikens Trädgårdar med närmaste omgivningar blir riksintresse – läs dokumenten:

Riksantikvariämbetet angående Norrviken

12-22650 RI kulturmiljö Norrvikens trädgårdar.pdf(1297828)_TMP

Torbjörn Ziegler – huvudansvarig på samhällsbygnadskontoret och för byggloven, samt huvudamsvarig för att information som berör medborgarna också kan nås och ses av medborgarna, har för andra gången misslyckats med att viktig information som berör medborgarna inte publicerats som det ska.

Det var en av våra medlemmar som upptäckte att möjligheten för medborgarna att överklaga det tillfälliga bygglovet gällande padelbanan i Båstad hamn varken lagts ut på NST, kommunens hemsida eller i Lokaltidningen. Däremot gick det att läsa, hör och häpna, i Post- och Inrikes Tidningar samt på kommunhuset.

Förra gången Ziegler beviljade tillfälligt bygglov på delegation, då för de svarta bodarna och padelbanan, underlät han att tillfråga berörda, bl.a (BBSS=båtklubben). Länsstyrelsen hade allvarliga anmärkningar på tillvägagångssättet.

Enligt PBL (plan- och bygglagen) måste närmast berörda informeras om beslutet gick de klagande emot. Dessutom måste det informeras i kungörelse att man kan klaga, hur lång tid man har på sig samt var.

Båstad kommuns framtid har hört av sig till Ziegler som medgivit att de gjort fel och att det brister i sina rutiner som nu ska ses över. Vi har även kontaktat Länsstyrelsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s