Åstad – ett odemokratiskt och riskabelt projekt..


untitled.png åstad

Skrivet av pseudonymen ”Patrik”

Varför fick inte samtliga partier vara med från initialskedet?

Från början var det fyra partier och kommunchefen Tomas Rikse som var involverade i projekt Åstad och nu när det är väl implementerat så får övriga partier i kommunen insikt i projektet!

Jag tycker att det säger en hel del om hur ärenden drivs i kommunen och om toppstyrning från Tomas Rikses och alliansens sida.

Då frågan om att etablera ett helt nytt område i kommunen (vilket är ett jätte projekt för en liten kommun som Båstad) så borde verkligen samtliga politiska partier varit med från initialskedet för att erhålla en så bred syn på exploateringen som möjligt i syfte att verkligen granska projektet ut i minsta detalj, så att det verkligen håller måttet.

Att som nu när projekteringen i stort sett är klart slänga ett färdigt paket i knäet på oppositionen och säga att så här gör vi är inte demokrati.

Jag kan endast tolka detta utspel som att man inte själva vill stå där med nederlaget om något i Åstad projektet inte går som man tänkt sig och därför väljer man att involvera övriga partier i elfte timmen.

Frågan kvarstår fortfarande vilka skall flytta till Åstad?

Det finn sju inga arbeten i kommunen och dessa 120 arbetstillfällen man säger sig skapa i och med uppförandet av det nya köpcentret i Båstad har vi inte sett något av ännu, då effekten riskerar att bli att det i stort sett blir lika många som blir av med jobben på andra ställen i kommunen på grund av konkurrens från det nya köpcentret.

Vi skall ha väldigt klart för oss att det blir inga billiga tomter i Åstad på grund av dessa omfattande diknings och dräneringsarbeten som krävs för att kunna bygga fuktsäkert på området, tag sedan detta tillsammans med den förutspådda vattenståndsökningen på ca 1 meter som beräknas ske inom den närmaste 100 års perioden och då är det mycket olämpligt att bygga Åstad på den aktuella platsen, som i dags läget bara ligger 1,5-2 meter över havsnivån.

Detta tenderar att bli ett nytt fiasko inom byggnadshistorien och självklart vill man inte ensam stå där med skammen och frågan är vad det kommer att kosta Båstad kommun i skadestånd från framtida fastighets ägare i området.

”Patrik”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s