Alliansen har klubbat igenom bostadsrätter på Korröd..


 

Vi vill ha förloppet på bordet och vilka som skickat in offerter.

Vi vill även veta hur många man vänt sig till och vilka. T.ex. vill vi veta om Båstadhem vänt sig till utländska entrepenörer som ju har en lägre kostnad för sitt byggande?

Att alliansen varit med och röstat igenom detta innebär flera saker:

  • Att hyresrättssökande kommer bli tvugna att söka sig till andra kommuner, kommunen blir alltså av med presumtiva åretrunt boende. Alla har inte tid att vänta på Åstad där kommunen dessutom dragit ner på antalet hyresrätter och valt övervägande bostadsrättsform. Kön till hyresrätter är ettusenfemhundrapersoner lång. Åstad kommer inte tillgodose det dessutom vet vi inte ens om Åstad blir av. Kommunen och då speciellt alliansen bidrar alltså aktivt till att människor med förhållanden som endast klarar ett hyresrättsboende måste lämna kommunen. https://bastadkommunsframtid.wordpress.com/2012/11/27/nar-money-talks-ar-inte-alla-valkomna/
  • Det kommer nu inte bli möjligt i framtiden att över huvudtaget bygga hyresrätter i Båstad tätort för isåfall har man farit med osanning gällande Korröd.

Kommunen skapar med sitt prat om underskott incitament för att få fortsätta exploatera och bygga för den del av befolkningen som har råd med ett boende bortom hyresrätten. Med tanke på de planer som finns för hela Elestorp, Kattvik, Norrviken och söder om Apelryd samt ett flertal andra ställen på halvön så behöver personer som har råd inte oroa sig för att inte hitta en bostad framöver. Det kommer snarear att bli svårt att hitta köpare.

Det blir allt mer klart att kommunens verksamhet är en lekstuga och har fokus för dem i den lokala maktsfären och för vem som helst som har råd och lust utifrån att komma hit och ta för sig innan allt är borta.

Vi är t.ex helt och hållet säkra på att anledningen till att kommunen överklagar beslutet om att privatisera den lilla vägen i Kattvik som går från Knösen och ner mot byn är en del i de enorma byggplaner som finns för de nämnda områdena.

Märk väl att de ägare som finns inblandade i detta stråk inte är bybor från Kattvik utan är ett antal gårdsägare i Dejarp – däribland Anette Åkesson, fd kommuanlråd (m) som med en fot kvar i den kommunala organisatioenen fortsätter hävda sina och partiets intressen och kopplingar.

Välfärdspaketen haltar, bantas och monteras ner – raka motsatsen sker med budgeten för och fokus kring erexploateringar som endast gynnar vissa grupper.

Nyinkommen information till gruppen säger att med denna lekstuga vid hand där man använder sig av skattebetalarnas pengar säljer nu allt fler sina hem för att de inte längre orkar bo kvar i kommunen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s