Är de parhästar tro..


Vi börjar känna aningar om ett par parhästar i kommunhuset – Torbjörn Ziegler, stadsbyggnadskontorets högste ansvariga samt Tomas Andersson (fp), sittandes som ordförande i samhällsbyggnadsutskottet samt numera via en ytterst prekär rockad inom partiet och i och med det nu även innehavandes en av stolarn i KS. En rockad förmodligen genomför för att täcka upp för gemensamma intressen som det visat sig att denne fp ledare delar med bl.a Anette Åkesson (m), fd kommunalråd som ”flyttat” till riskdagen.

Med alliansens vattentäta röstning där centerpartiet om och om igen går emot sina egna hjärtefrågor och kärnan i sin ideologi och med dessa parhästar i ryggen lyckas nu alliansen med blixtens hastighet få igenom ärenden som är av mycket speciell och känslig natur och på många sätt en katastrof för kommunen, miljö- och djurlivet samt för den lilla människan.

Det börjar bli på sin plats att helt enkelt rakt ut fråga sig – ”är dessa förehavandens hela förlopp inom vitzoonen och följer vi lagens alla uppställda krav på vad demokrati både i teorin och i praktiken innebär”?

För att nämna några av förloppen:

 • en plötslig och mycket odemokratisk modell av medborgardialog går för tillfället av stapeln via olika sk fokusgrupper där medborgare efter intervju och då via denna intervju blir specialutvalda för att få chansen att yttra sig i frågan. Efter att några av våra medlemmar deltagit i denna dialog så är det väldigt tydligt vad beställaren vill och är ute efter. Båstads kommun kan vänta sig en exploatering av hamnområdet som ni sällan kommer ha skådat, om de får som de vill. Denna sk medborgardialog kommer vi att återkomma till vid ett senare tillfälle, då dess innehåll och tillvägagångssätt är uppseendeväckande odemokratiskt och oproffsigt genomförd. Vi betvivlar även att Ziegler och stadsbyggnadskontoret har rätt att beordra och genomföra medboragrdialog. Det är endast ett verktyg för beredningarnas arbete.
 • Campingstugorna på First Camp i Torekov. Ett av flera demokratiska problem här är att ledamöterna inte fått den fulla informationen kring denna gråzoonsaktivitet. Även här kommer vi att återkomma då verksamheten är en tragedi för ett flertal kommuner från norr till söder i Sveriges olika kommuner.
 • Antonia Axelsson Johnsson har nu fått sitt bygglov och som utbyte ska hon rusta upp Anna på Klintens gamla stuga – även detta ett skandalomsusat projekt inom kommunen där tillvägagångssättet påminner om peabsfärens metoder där man får igenom sina krav i utbyte mot något annat.

Dessa tre projekt och dess beslut har daskats upp inom en tidsperiod av några dagar och veckor.

Utöver det har vi Åstad där kommunchef Tomas Rikse vill låta en skattedömd företagsledare till ett underbolag inom peabsfären få bli en i det gäng där peabsfären isåfall kommer dominera Åstadporjektet med 60% .

Före dess, att samma kommunchef förordade Iquity Development AB som byggföretag, exploatör och markägare av en stor yta i Östra Karup. Detta företags skumraska affärer kan ni läsa mer om i inlägget under detta på vår förstasida.

Vi återkommer – vi ville bara hålla er lite uppdaterade på duggandet i vår kommun som nu börjar likna..

Annonser

En reaktion på ”Är de parhästar tro..

 1. Hoppas att boende och sommargäster i kommunen förstår allvaret i att kommunen måste redogöra för varför det är viktigt med det utökade strandskyddet på 300 m.Sköter inte kommunen och länstyrelsen detta,så är det fritt fram för Peab-sfären,riskkapitalister,finansmän och annat löst folk att öka takten av exploatering.Det är det som nu sker på sydsidan av Bjäre(läs Rammsjöstrand o Anna på klinten). I Rammsjöstrand gör man detta genom att skippa kulturskyddet och godkänna nybyggnation i den gamla kärnan av fiskebyn,komplett med swimmingpöl och allt.När det gäller Anna på klinten genom att ge bygglov trots strandskydd,bara man slantar upp.Tanken är givetvis densamma med campingstugor,både i Torekov och Rammsjöstrand.
  Vid försäljning som bostadsrätter efter ett år eller två,blir detta en fin-fin affärsidé.
  Vi får hoppas att våra folkvalda och boende vaknar till,och agerar efter egen övertygelse,och inte låter sig styras av maktspråk,ryggdunkningar och penningar.
  Strandskyddet och naturreservaten,med sina unikt skiftande biotoper ochdjurliv,är den viktigaste turistmagneten vi har på Bjäre.Inte champagneskvättande och tennisbanor,det hittar man lite överallt…
  Vi skall värna naturvärdena,annars är risken stor att man bara skapar en lekplats för exploatörer och ”The very,very rich” och glömmer alla de daggäster,sommargäster och fastboende som är här för naturupplevelser och skönhet.
  Fortsätt det fina arbetet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s