Länsstyrelsen och Antonia Ax:son Johnson..


Antonia Ax:son Johnson

Ziegler får egenmäktigt och på delegation av KS besluta om utgången för Antonia Ax:son Johnsons så länge ifrågasatta bygglovsansökan. I utbyte för bygglovet tar Antonia på sig att under de följande 20 åren rusta upp och underhålla Anna på Klintens gamla stuga.

Länsstyrelsen tycker det är viktigt att den gamla stugan rustas upp och förordar därför att Antonia får bygglovet trots att kommunen tidigare emotsatt sig detta och trots det hårda strandskyddet längs med denna del av kustlinjen.

Uppenbarligen menar Länsstyrelsen att om man har tillräckligt mycket pengar så är det OK att släppa igenom det som är omöjligt för övriga svenskar – att höga inkomster väger tyngre än att följa lagen..

Scenariot känns igen i från Länsstyrelsens agerande i ärendet med Erik Paulsson/PEABs projekt Lilla Båstad och stiftelse styrelsen för Norrvikens Trädgårdar. Även där valde Länsstyrelsen att se mellan fingrarna för etablissemanget.

Vi förmodar att denna bygglovs- och strandskydds tragedi röstades igenom i KS för delegation av alliansen som har en stol mer än oppositionen i KS. Vilket gör att oppositionen inte har en chans. I fråga efter fråga står sig oppositionen slätt..

Alliansens röstningar är vattentäta och Centerpartiet säljer sin själ i dessa deras hjärtefrågor..

Efter att ha lyssnat till Zieglers information till KS om avvikelserna från de olika planerna och dokumenten för Entrée Båstad samt i övrigt vad gäller kvalietsplaner/planprogram/detaljplaner, så blir det väldigt tydligt att Ziegler har fått en stor portion makt i vår kommun. Det framkom med all tydlighet att i slutändan är det Ziegler som beslutar hur det ska bli och att dessa planer och direktiven är flexibla och godtyckliga och bedöms från fall till fall.

T.ex så trots att KF röstade igenom bl.a en pergola och grönt tak för Entrée Båstad och detsamma stod i kvalitetsprogrammet så fick plötsligt KS veta att dessa önskemål för bygglovet ej fanns upptagna när bygglovet kom in. Något som de politiska ledamöterna inte hade en aning om. Trots att önskemålet röstades igenom i KF och trots att det stod i kvalitetsprogrammet så fanns det inte med i bygglovs ansökan..

Vad har hänt på vägen och via vilka personer..

Hur kan det komma sig att det inte kommunicerats neråt att det plockats bort.. Och VARFÖR har det inte kommunicerats neråt..

Ziegler har fått mer makt än vad som är lämpligt. Och som vanligt är det så att det endast kan ske om det är uppbackat av några..

Frågan är varför Ziegler plötsligt fått en såpass framträdande roll i kommunen sen Anette Åkesson ”försvann”.

Detta scneario är definitivt inte bra för vår kommun. Så var är nu dom som ska sätta P för dessa förehavanden? Låt oss hoppas att de inte som vanligt lyser med sin stora frånvaro..

Helena Kruse, medlem i Båstad kommuns framtid – intresseorganisation och aktionsgrupp för Bjäres väl

Annonser

En reaktion på ”Länsstyrelsen och Antonia Ax:son Johnson..

  1. Antonias tanke att rusta upp ”Anna på klintens gamla stuga” är en förtjusande vänlighet,speciellt eftersom de som bodde där hade stampat jordgolv samt uppspikade utplattade kaffeburkar för råtthålen.På den tiden undertecknad hälsade på,hette det Johan på klinten.Gemensamt för Antonia och länstyrelsen är manifesterandet av fattigdom som känns svårt motbjudande för undertecknad.Men vad gör man inte för havsutsikt,gärna på stranskyddat läge och med privat väg till fastigheten.Så luckrar man upp strandskydd och naturreservat,snyggt jobbat Ziegler och länstyrelsen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s