Finns det någon annan politik i kommunen än att se till att göda bödraskapet och peabsfären..


Hur ofta hör vi resonemang och riktat intresse för de mjuka frågorna från våra politiker i kommun?

Eller överhuvudtaget frågor som berör något annat än att ändra detaljplaner, lyfta nya exploateringsprojekt, olika resonemang och strategiska funktioner för att ge brödraskapet och peabsfären rättigheter, turismstrategier, näringslivet, parkeringsfrågor osv.

När får vi med samma iver och glödande kinder möte politiker som lägger något på bordet som berör vardagsmänniskan och hennes liv?

När får vi med samma iver och glödanden kinder möta politiker som lägger något på bordet som berör att bygga ett Båstads kommun för alla grupper?

Ungdomar – handikappade – människor på glid – utanförskap – utbrända – ensamstående – nya svenskar – åldrande – bönder – småföretagare.

Nu senast lär Anette Åkesson, fd kommunalråd M ha föreslagit att moderaterna ska lyfta golfbanan i Påarp igen..

Har vi någonsin hört Anette Åkesson förseslå att moderaterna eller alliansen ska lyfta Båstad som en sjudande pedagogiskt centrum t.ex? Eller som ett centrum för en stående marknadsplats där bönder eller andra kan sälja sina produkter på torget varje helg.

Och aktivt arbeta för det..

Det finns hur mycket spännande som helst som skulle kunna göras för våra innevånare och som skulle lyfta kommunen på andra sätt än via traditionell turism och boende för förmögna åldrande. Spännande projekt där unga arbetslösa och människor på glid och äldre skulle kunna delta och få en meningsfylld dag och samvaro.

Istället för att segregera olika delar av kommunen skulle de kunna samverka som en helhet och komplettera varanadra. T.ex så var Grevie en gång i tiden Bjärehalvöns knutpunkt vad gällde handel och marknad.

Betänk vilken roll Norrvikens Trädgårdar hade kunnat ha i en bygd med detta koncept..

Kika in på fliken Norrviken så hittar ni en underrubrik för vad som skulle kunna drivas i Norrvikens trädgårdar – och det är ändå bara ett axplock.

Enligt några av dem jag känner som försökt lägga fram flera förslag för att öka kommunens utbud kring dessa frågor vet jag att det inte finns något större intresse – att de kämpar i rejäl motvind.

Vi vet alla var fokus ligga..

Måste det ena utesluta det andra..

Helena Kruse

Annonser

2 reaktioner på ”Finns det någon annan politik i kommunen än att se till att göda bödraskapet och peabsfären..

 1. Tack för ett bra inlägg Helena!

  Här slog du verkligen huvudet på spiken!
  Vi bor uppenbarligen i en kommun vars styrande politiker och tjänstemän har som huvudsysselsättning att förverkliga enskilda exploatörers vilja och önskemål till varje pris.
  Att det sedan är brödernas vilja som är lag i kommunen framgår sedan ganska tydligt och de har sedan en handfull personer som sina verktyg för att genomföra deras helhetslösningar.
  Det är på grund av detta som det politiska klimatet är som det är i kommunen och tyvärr så ekar det fortfarande i kommunhuset efter Anette Åkesson och nu har springpojken (Tomas Andersson) fått mer att göra när Anette skall styra kommunen i Peabs anda via sina lakejer från Stockholm och därför var det av yttersta vikt att man valde en lämplig ersättare efter Anette.
  Ovanstående personer vet inte vad mjuka frågor är, för det har inget med exploatering att göra och då är det uppenbarligen inte intressant och detta återspeglas av det som händer inom vård och omsorg i kommunen.

  Båstad kommun styrs av exploatering, turism och pengar och med andra ord allt som bröderna gillar, övrigt som människorna som bor i kommunen skulle tänkas uppskatta är av sekundärt intresse.
  Varför satsas det så lite på de permanent boende?
  Varför har vi ingen simhall i kommunen, när grannkommunerna har?
  (Vi har ju inte ens råd att ha utomhus bassänger som bara är öppna under 3 sommar månader i kommunen om man får tro kommunens tjänstemän och politiker)
  Vi har snart inga hyresrätter för dem som inte kan köpa sig ett boende i kommunen.
  Vi har heller inte råd att låta Norrviken leva som kulturpark/kulturreservat för att glädja Bjärebor och turister.
  Frågan är nu om vi har råd med något överhuvudtaget i Båstad kommun, detta trots att vi är en av landets turistintensivaste kommuner.
  Vart går alla kommunen skattepengar?
  Vart tar alla pengar från turismen vägen?
  Med tanke på besökare antalet måste det ju generera enorma summor till kommunen, eller har vi gått på en myt att turismen är bra för kommunen?

  Och i så fall vem är kommunen?

  • Tack själv – mycket bra kommentar Patrik!

   Eftersom att kommunen lejt ut alla intressanta områden till brödraskapet eller peabsfären så gör kommunen ingen större vinst på turismen, möjligen på parkeringen. Det är enskilda näringsidkare och de ovanstående som gör vinsterna.

   Att Tomas Andersson måste in i KS när Anette Åkesson, fd kommunalråd M, flyttade till riksdagen hänger ihop med att någon måste vara direktlänken till henne och de intressen som detta gäng företräder. Hans roll var akut och det är intressant att just han ”flyttade” till KS när Anette försvann till Stockholm.

   Där finns inget intresse för människan och den fasta befolkningen – där finns endast intressen av att göda dessa sammanslutningar, exploatera och ändra detaljplaner till deras fördel. Allt medan den lilla människan kämpar för att bygga ett garage eller ett nytt hus på en tomt där det redan finns ett hus..

   Det är så uppenbart varför Tomas Andersson skulle in i KS nu när Anette flyttade. Hela förloppet med att den politiker som satt dör för Fp skulle sluta inom politiken sa jag direkt är ett spel för galleriet. Mycket riktigt när denna politiker var flyttat så satt Andersson som gjuten vid KS förhandlingsbord. Och den påstådda politikerns avslut med politiken lär inte ha gått den vägen utan är istället invald på andra uppdrag.

   Båstad kommuns framtid kommer försöka bevista varje KS framöver – för här gäller det att få sin egen bild av vad som sägs kring förhandlingsbordet och inte sekreterarens. Det har nämligen visat sig framkom det på förra KS att visa texter och ord försvunnit inför justering av protokollen – men har inte justerats..

   En härlig kommun vi lever i..

   Helena Kruse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s