Båstadmoderaterna vänder ryggen mot demokratins process..


Som gruppledare för M i Båstads kommun säger Åsa Ragnarsson följande om Lars Hasselcrona efter hans kandidatur till kommunalrådsposten: ”Han har minskat sitt förtroendekapital ganska rejält”

Läs följande artiklar för att förstå en del av bakgrunden och det nedsättande behandlingssätt som denna moderatgrupp använder sig av. Under dessa artiklar finns även länkar till tidigare artiklar i ämnet och den infekterade och odemokratiska processen kring valet av nytt kommunalråd i Båstads kommun:

Han har minskat sitt förtroendekapital ganska rejält

Hasselcrona lämnar inte moderaterna

Här följer en analys av en av våra medlemmar i Båstad kommuns framtid:

”Det är så den inre styrande klanen inom Båstadmoderaterna arbetar. Dvs enligt diktatoriska element och utan att ta hänsyn till den fullt lagenliga process som här använts kring kandidaturen, dessutom lagd på bordet av den moderata riksorganisationen.

Åsa och pappa Benkt Ragnarsson som på ett mycket nedsättande sett officiellt uttalat sig i ärendet samt moderater i den inre moderata grupp som håller i partipiskan och som starkt förordar att inte ledas av den demokratiska processen i sitt arbete – varken mellan partikollogorna eller i politiska frågor – ni kommer ligga under lupp.

Resultatet av Båstadmoderaternas politik i samarbete med framför allt Fp (som i vår kommun inte har någon egen politik) uppbackade av KD och C skulle jag vilja säga är en reell fara för vår kommun. I KS i onsdags ville t.ex. alliansen rösta igenom att det företag vars VD i dagarna dömts för skattebrott ändå skulle få ingå i gruppen av byggare för Åstadprojektet. Man ville helt enkelt se förbi brottet och validiteten för företaget. Kan det bero på att det är ett underföretag till Backahill – Backahill som ingår i PEABsfären. PEAB sfären som har ledamöter och springpojkar både inom Båstad politiken, bland tjänstemännen och på olika stolar i en mängd olika styrelser som rör bygden och dess framtid.

Jag råder folk att besöka KS som är öppet för allmänheten. Där kan man bevittna och få underlag till hur politikerna resonerar före beslut tas. Vad som blir väldigt tydligt i KS men tyvärr inte lika starkt i KF är att Mp, S och Bp gör ett fantastiskt jobb med sitt synsätt kring de olika politiska frågorna. Alliansen verkar snarare bara köra på helt okritiskt och helt utan frågeställningar som visar på en bred och djup medvetenhet. De är just så grunda som jag länge befarat.

Hålet efter Janet Gunnarssons (C), är offantligt. Att inte ha Janet med i dessa sammanhang är en rejäl sänkning av medvetenhets- och demokratinivån inom alliansen och i en förlängning för hela kommunen.”

Helena Kruse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s