Hamnbolaget vill förlänga tillfälligt bygglov och exploatera i hamnen..


Ca 43 svar kom in till samhällsbyggnadskontoret gällande åsikter om hamnen, de svasrta bodarna och padelbanan.

Enligt en av våra medlemmar som själv besökte samhällsbyggnadskontoret och fick se svaren samt i anslutning till det även fick en kopia av desamma, så var alla svar negativa till hur det ser ut i hamnen idag.

BKF har varit i kontakt med webbansvariga samt kommunalrådet gällande kungörelsen för medborgardialog kring hamnbolagets önskade förlängning av det tillfälliga bygglovet för de svarta bodarna och paddelbanan.

Vi upplever bla att kungörelsen:

 • är förvirrande
 • ej gått att hitta på kommunens hemsidas första sida där övriga högaktuella händelser och medborgardialoger ligger
 • har i sin information ej tagit upp alla för medborgarna viktiga fakta.

I sin helhet anser vi att denna “medborgardialogs” upplägg är ytterst odemokratisk och vårt arbete slutar inte här.

Vi kommer se över hela förloppet och ta de kontakter som behövs i ärendet,

Läs följande och bilda er egen uppfattning:

Kungörelsen

Båstadborna får chans att tycka om hamnen

Åsikter om hamnen sökes

Hör gärna av er till oss om ni har information att delge oss i dessa för demokratin och transparensen så viktiga frågor. bastadkommunsframtid@hotmail.com

Annonser

3 reaktioner på ”Hamnbolaget vill förlänga tillfälligt bygglov och exploatera i hamnen..

 1. Information om ledande politiker i Alliansen

  Thomas Andersson Folkpartiet, denna snälla och klämkäcka herre har många strängar på sin lyra. Han är ju förutom högst delaktig i kommunfullmäktige, ordf. i Samhällsbyggnadsutskottet, även numera styrelseordförande för Båstad Näringsliv AB. Dessutom är även Herr Andersson delaktig i Båstad Turism Ekonomiska förening (som får årligt kommunalt bidrag), samt Båstad Hamn AB och Båstadtennis & Hotell AB. , ledamot i styrelsen för Grevie bygdegård. Det är tydligt att han ligger i för att fiska röster då förra valet inte var någon succé (3 mandat) men som vanligt så ställde Moderaterna upp med poster. Så en röst på Moderaterna är även en röst på Thomas Andersson FP.

  Thomas Andersson har också varit med om att driva igenom en fördjupad översiktsplan för ett stort område kring Norrvikens Trädgårdar som banarväg för Mats Paulssons exploateringsplaner via bolaget NTAB. Med sådan mångsidighet, måste det vara gott att veta att Thomas Andersson har koll på Båstad!

 2. Information om ledande Moderata politiker i vår kommun

  Anette Åkessons M närmaste rådgivare har tydligen fått ge upp i pensionärsrådet efter alla misstag. Som information så fick Pelle Höglund inte något mandat i SPI i förra valet och tvingades lägga ner partiet, i och för sig en bedrift att misslyckas i en sådan pensionärstät kommun som Båstad. Men Pelle fattade mod och steg in i Moderaterna efter valet och fick genast ett stort förtroende av partiledningen. Andra flera trogna moderata valarbetare från valrörelsen fick ge plats år Pelle. Han sitter numer i följande politiska poster såsom. Samhällbyggnadsutskottet ordinarie ledamot, Ekonomiutskottet ersättare, Kommunstyrelsen ordinarie ledamot, Båstad Näringslivs AB ordinarie ledamot. Snacka om att göra karriär. Man måste beundra hans framfart, så att hans makt skulle minska är högst marginellt. Då utskotten och kommunstyrelsen är där alla viktiga beslut tas. Pelle har även hunnit vara med KD i sin politiska karriär och innan dess M. En kort resumé av Pelle Höglunds politiska karriär de sista åren.

 3. Angående Hamnbolaget i Båstad och den obefintliga medboragrdialogen

  Men det finns även ett opposionsråd i Anna Kjellberg Socialdemokraterna som innehar en betald halvtidsarvodering på runt 20 000:- i månaden som rimligen borde angagerad sig i frågan då det ligger i hennes uppgift att företräda missnöjda kommuninnevånare. För er information så sitter hon även med i styrelsen för hamnbolaget som insynspolitiker. Ordförande i hamnbolaget är Kjell Bertilsson tidigare ledande politiker från S. I denna styrelse sitter även Thomas Andersson Folkpartiet tills för någon månad sedan som bl.a. är ordförande i samhällsbyggnadsutskottet det utskottet som handhar alla beslut om detaljplaner, bygglov m.m. Han är även är delägare i hamnbolaget. Då dessa två tillhör de högre politikerna i kommunen så förstår var och en att det blir svårt att få någon förändring till stånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s