Spekulation kring valutgången av nytt kommunalråd..


Ponera att rösterna i kommunalrådsvalet låg som följer:

Kerstin Gustafsson

M 13, FP 3, KD 1, S 3

Lars Hasselcrona

BP 7, C 6, MP 3, SD 2

Här er ett exempel på hur kan man läsa av valresultatett?

Jo, att S som sa att de skulle lägga ner alla sina 6 röster, istället gick in med 3 röster och röstade på Kerstin Gustafsson.

Har denna förändrade röst skett med egen fri vilja eller har det konspirerats för att Kerstin skulle avgå med segern när man fick veta att där verkligen blev en motkandidat? Och varför vill sodcialdemokraterna ha Kerstin Gustafsson till kommunalråd – det rimmar verkligen illa.

Vad hände där i pausen när alla ajournerade sig före röstningen – önskar jag hade varit en grå liten mus som kilade omkring med inspelningsapparatur på ryggen..

Vad vi har på bordet nu är att trots att Socialdemokrati står för jämlikhet, trygghet och medmänslighet rent generellt, så har de med denna röst visat att i vår kommun står de och arbetar till övervägande del för andra värden än det nämnda.

Det är ingen ovanlighet att S sitter i knät på M. Det går som en röd tråd genom de flesta kommuner i Sverige. Vad är de ute efter? och vad vill de med sin politik? eller är det inte politik och hjärte frågor det handlar om här utan makt och maktpossitioner.

Två fakt nämns om och om igen kring våra lokala socialdemokrater. Dels att de fjäskar för M för att de fick oppositionsråds posten trots att de inte var det största oppositionspartiet och dels att de anser att det största allianspartiet ska bestämma själva vilket kommunalråd vi ska ha. En av deras representanter gick t.o.m. ut i tidningen och meddelade att de ansåg att det inte var viktigt vem som var kommunalråd och att de ville lägga fokus på sina hjärtefrågor istället.

Ja, vad ska man säga..

Vi längtar verkligen efter den dag som sossarna i vår kommun börjar lägga sina hjärtefrågor på bordet och driva oppositon med den kraft som krävs för att göra skillnad. Som det är nu märks ni knappt. Vi behöver er politik – var är den..

Låt det inte bli så att vi minns och upplever er för andra epitet än de grundvärderingar ni säger er stå för – tyvärr är det de andra epiteten som regerar, vill ni verkligen ha det så?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s