Funderingar över Åkesson och ett det sjunkande skeppet samt en kommunbefolkning ”in despaire”..


Tanken går inte att slå undan, den gör sig påmind om och om igen..

Flytten till Stockholm och riksdagsarebetet där kom lägligt för Åkesson –  då hela den kommunala apparaten är i kaos och håller på att kantra.

Men man kan se det från två sidor. Dels att det är kaos orsakat till stor del av Åkesson och hennes fallang  på politiker- och  tjänstemannasidan och dels att det nu i och med Åkessons flytt till riksdagen ger oss en möjlighet till alternativ bortom denna så hårt styrda ledning och organisation.

Risken är att det blir ännu värre i kommunen under en period – för nu tar fallangen över och de är vana vid att ha sin ledare..

Å. Ragnarsson verkar vara den tongivande och hon har skickligt gått vidare med samma retorik som Åkesson – dvs att ”man inte förstår kritiken” samt dementier och förnekanden av alla de slag och sorter. Detta trots att både opposition och befolkning vet något helt annat.

Det känns nästan snöpligt med alla lösa trådar och påbörjade projekt som Åkesson med sin fallang och springpojkar rört upp och som nu ska lösas utan henne.

Men tror vi verkligen att hon lämnat helt och fullt..

Tror vi inte egentligen att Åkesson kommer hålla en oerhört tät kontakt med sina gelikar och sin fallang samt delar av brödraskapet där både Jan Ahlström och Thomas Andersson ingår..

Om valet går åt fanders för borgarna på riksnivå, vilket det troligtvis gör – så kommer Åkesson tillbaka och jag vet dom som tackat nej till kommunalrådsposten just pga det. De vill inte gå igenom en kamp med Åkesson när hon återvänder.

Låt oss alla hjälpas åt att se till att Åkesson får stå med lång näsa och att där inte är någon kommunalrådspost att hämta.

Låt oss se till att upprensingen i kommunhuset har påbörjats och att vi fått upp skutan på rätt köl.

Vad som är bra med alla avslöjanden som duggar tätt om man nu ska se något positivt med det är att först när problemen identifierats kan de lösas. Därför får vi tacka Torgny Brenton och Bo Duvmo som då och då går ut och informerar oss på olika sätt, ibland dock så vi får läsa mellan raderna vad budskapet är.

Vad som är bra med dessa män i alliansen är att de säger sig vilja få ordning på all denna kaos och fallanglåsning. I alla fall enligt vad de sa före valet – men kan vi lita på dem?..

Är det inte något annat vi upplever?

I min tro vill de vara med i leken för att se till att det inte blir värre och för att slå hål på det sjuka som sitter i väggarna – men jag börjar tvivla att det är så det blir. För tillfället känns det som att de har tappat spåret.

Vad är det som finns inom de där väggarna?

Att de som föresatt sig att skapa förändring omvänds och ställer in sig i ledet..

Helena Kruse, medlem i Båstad kommuns framtid

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s