Det finns dom som försöker få oss att tro att allt är normalt och att inget rävspel finns..


Kommunpolitik är ökänt för at vara en plattform för rävspel och en mängd trista grå- och svartzooner.

Med största sannolikhet är Båstads kommun inget undantag.

Det har t.o.m gått så långt att ny lagstiftning fått sättas in för att söka styra upp tråkigheterna och eländet.

Kommer det att räcka? Tror tyvärr inte det.

Vår kommun är toppstyrd av personer med enorm makthunger och med mycket liten respekt för sina innevånare och väljare. Transparens och medborgardialog är obefintlig och det lilla som sker av den bedriften mest en skimär och inget som man tar till vara i praktiken.

Retoriken från dem som toppstyr i kommunen är att verka aningslös och oförstående kring kritiken. Med mild, snäll och folklig ton försöker de framhäva sig själva och sin ”politik” som om kritiken är uppdiktad av andra fenomen och krafter.

Här och med anledning av tillsättandet av nytt kommunalråd när Anett Åkesson (m) nu flyttar till rikspolitiken har vi fått ett inlägg skrivet under pseudonymen ”sensommar”:

”Det lokala moderata partiet har under en lång tid och på olika sätt jagat bort egna moderata partikolloegor med sanslös kompetens ur boet i Båstad. Klart att det då sticker i ögonen på folk när partiet istället för att ta vara på den kompetensen hämtar en kandidat från en annan kommun när det finns sanslöst duktigt och kompetent folk som endast vissa i makteliten inte tycker är lämplig.

Moderaterna i Båstad är ett splittrat parti och har svårt att hålla samman vilket jag mest tror beror på att en lite kärna skyddar sina egna intressen och sätter dessa främst istället för att föra moderat politik som är till gagn för alla i kommunen, så väl för näringsidkare, fastboende och turismen.

Moderaterna i Båstads kommun har riktat in sig på att ta tillvara maktsfärens värderingar (läs bröderna Peab) och tennisens intressen och många andra har kommit i kläm. Detta är en farlig politik som urholkar förtoendet och splittrar partiet. Detta påtalade jag redan före valet, att moderaterna sakta men säkert tynar bort i Båstad kommun och detta är nog spiken i kistan.

Vill inte uttala mig om jag tror det blir bättre eller sämre nu när Anette Åkesson lämnar, men den toppstyrande gruppen är i alla fall kvar i boet och mat får dom av sina ”uppdragsgivare!”

”sensommar”.

Annonser

En reaktion på ”Det finns dom som försöker få oss att tro att allt är normalt och att inget rävspel finns..

  1. ”Vår kommun är toppstyrd av personer med enorm makthunger och med mycket liten respekt för sina innevånare och väljare. Transparens och medborgardialog är obefintlig och det lilla som sker av den bedriften mest en skimär och inget som man tar till vara i praktiken.”
    Svar: Ja, alla kommuner är toppstyrda av ett fåtal. Det ser man i alla organisationer. Jag tror inte de själva uppfattar sig som makthungriga. De umgås enbart med andra politiker, inom samma parti, och blir ”hemmablinda”. De har skaffat sig en position i samhället som de tror ger status och försvarar sitt revir med näbbar och klor.
    Retoriken från dem som toppstyr i kommunen är att verka aningslös och oförstående kring kritiken. Med mild, snäll och folklig ton försöker de framhäva sig själva och sin “politik” som om kritiken är uppdiktad av andra fenomen och krafter.
    Svar: Kritik, från vem det än kommer ifrån, inom det egna partiet eller allmänheten, ses som ett personligt hot mot dem själva. Inte minst ekonomiskt. Man skall vara mycket stark som politiker för att kunna ta kritik, lyssna, sätta sig in i motparten och fördjupa sin kunskap. Sådana finns det tyvärr alltför få av och de brukar tröttna eller bli ”mobbade” av gruppen. Man måste vara psykiskt stark att våga säga och stå för sin mening. Kvar står de med vassa armbågar och de som är minst lämpade att föra en, för kommuninvånarna, bra politik. Så får vi den elit som vi inte vill ha. Jag skulle önska att det fördes in en regel där en vald politiker satt under två mandatperioder för att under den tredje ta ”time out”. Under den tiden skulle de få perspektiv på vad de har sysslat med, lyssna på väljarna och oppositionsgrupper. Förhoppningsvis skulle då föraktet för oliktänkande mildras, helst försvinna vilket skulle leda till att de, när nästa valperiod kom, blev mer ödmjuka inför sin uppgift att leva upp till att värna om kommunen och dess kommuninvånare.
    Som politiker är du aldrig fri att föra fram kritiska åsikter inom det egna partiet. Därför bör en stark oppositionsgrupp aldrig ställa upp som ett politiks parti utan verka ifrån en obunden plattform.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s