”Luktar lång väg”, sa mannen som arbetar i byggbranchen..


Har varit på semester uppåt landet. En dag vid en kustlinje och ett färjeläge kom jag i samspråk med en medelålders och glad man som visade sig arbeta i byggbranchen. När vi kom in på Båstads kommun och den exploatering som håller på att förstöra hela vår bygd, då behövde vi inte språkas vid länge innan mannen skrattandes berättade att det företag som jag nämnde härjar i vår kommun är vida kännt i byggbranchen för sina oetiska arbetsmetoder och att det luktar lång väg om dem.

Kan passa på att nämna att denna man inte är den första som upplyst mig om detta när jag  ibland lämnar Båstads kommun för andra nöjen.

Känns trist att vi har det så och att vi har en kommun som okritiskt underlättar för exploatering och upphandling som främjar aspekter som försämrar för människor i kommunen samt för kommunens en gång så vackra omgivningar.

Känns trist att efter att ha besökt ett antal andra kommuner insé att det är fullt möjligt att bibehålla en byggstil och exploatering som skapar en fortsatt vacker helhet åt en bygd och ett centrum – även när man bygger nytt.

Känns trist att insé att inget intresse finns av det inom maktapparaten i vår kommun.

Vi vet alla vad som ligger bakom och vilka orsakerna är till detta. Många har kämpat för förändring länge, men makten och pengarna är uthålligare än den lilla människans förmåga.

En sak säger jag bara – kom inte och klaga i efterhand gott folk, valen ligger på bordet det är bara att ta ett rejält tag i dem och göra sak av det.

Våga stå upp för det ni säger till oss när andra inte hör, våga löpa linan ut, våga sätta ner foten och göra er röst hörd, våga vara utpekade och obekväma för en stund – för det är er och era barns framtid det handlar om.

Det är bara civilkurage och ett jäklar anamma som kan ändra på denna oetiska maktstruktur i Båstads kommun.

Helena Kruse

medlem av Båstad kommuns framtid, intresseorganistation och aktionsgrupp för Bjäres väl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s