Kontroversiell utställning på Norrviken i dagarna – Brev till Anette idag..


Anette!
Vi finner det tragiskt och minst sagt besynnerligt att det ingenting står på kommunens hemsida om denna stora utställning på Norrviken som du själv invigt i dagarna.

När vi sist skrev dig angående Bjäremålarna och att det inte heller den gången fanns med på kommunens eventsida så skickade du mailet vidare till Rebecka. Rebecka svarade att det är arrangörens uppgift att kontakta och tipsa henne och hemsidan.

När en av våra medlemmar ringde en av Stiftelsestyrelsens medlemmar på hans privata nummer fick medlemmen kännedom om denna utställning. Medlemmen ifrågasatte marknadsföringen kring Stiftelsens arbete och fick då veta att det skulle belysas och marknadsföras både på kommunens hemsida och på deras egen.

Vi hittar ingenting – varken på Norrvikens hemsida under fliken program för 2012 eller på kommunens hemsida.

Vi frågar oss då följande:

  • Du, Anette, har t.o.m. varit ute på Norrviken och invigt utställningen – var finns förankringen mellan er politiker och Stiftelsestyrelsen när ingen reklam i det lokala området görs varken för denna utställning eller för övrig verksamhet?
  • Det måste ju fallera någonstans er emellan – kommunen och stiftelsestyrelsen och era samtal med ojämna mellanrum – eftersom att det som sker på Norrviken inte får någon uppmärksamhet på eventsidan, inga banderoller på stan, ingen intressant info skylt om Norrvikens arrangemang.
  • Har ni politiker som ska sköta kommunen aldrig funderat över detta och rannsakat er själva varför ni inte prioriterar att sätta det bästa folk ni kan hitta att driva och sköta Stiftelsestyrelsen?
  • Om Stiftelsestyrelsen inte sköter sitt uppdrag ser man då inte till att de gör de eftersom de är tillsatta ledamöter av KF?
  • Hur kan det komma sig att KF har så lite intresse av att detta uppdrag sköts och att man inte ser till att byta ut ledamöter och styrelse som inte gör sitt yttersta – precis som inom vilken företags ledning som helst.
  • Var är skillnaden?
  • Och hur följs det upp att dessa ledamöter gör sitt jobb?
  • Bra folk finns lokalt – men ni tar inte vara på det
  • Flera personer med unikt intresse och kunskap för Norrvikens Trädgårdar har velat bli invalda som ledamöter, men de har nekats

Är det inte viktigt att ha bra ordning på saker och ting för kommunens bästa och i detta fall även för Norrvikens bästa? Och bra ordning är inte det bl.a att alla vet vad alla ansvariga har för uppgift och att de sköter och utför den?

Stiftelsen går inte att nå på angivna officiella adresser så dem kan man inte prata med. Vi vet nu sen kameran gled över Kammarkollegiets beslut att Stiftelsens adress går via Båstads kommun – att de har en c/o adress hos er, vilket är intressant med tanke på det disfunktionella flödet kring marknadsföring, ojämna informationssamtal från Stiftelsestyrelsen, okontaktbarhet och artiklar om detta på HD.

Utställningen ligger ute på andra eventlistor för skåne som kanske främst läses av kulturpersoner, men lokalt kan vi inte finna någonting som den vanliga människan kan se och på så sätt få upp ögonen för vad som händer och sker där ute vid Trädgårdarna.

Ni som är inblandade i det här visar med väldigt tydlighet var ni står i frågan och vilken sida ni valt.

Att ni inte skäms..

Båstad kommuns framtid
intresseorganisation och aktionsgrupp för Bjäres väl
gm Helena Kruse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s